Datum objave: 02. Lipanj 2013

Šibenik u vrhu po odazivu birača - do 11 sati glasovalo 14,3 posto građana

Diana Ferić
Diana Ferić

Glaovalo je u  Gradu Šibeniku, u današnjem drugom krugiu  izbora za gradonačelnika i župana, do 11 sati 14,7 posto i  Šibenik  za sad sa u vrhu u Hrvatskoj po odazivi birača. Prema biračkim mjestima postotak građana koji su   izašli na birališta do 11 sati varira od 22 posto do svega 9 posto. U Županiji je odaziv nešto slabiji, oko 11 posto. Birališta su otvorena do 19 sati, a prvi neslužbeni rezultati očekuju se oko 21 sat.

 

Objavljeno ranije:Birači u Šibensko – kninskoj županiji biraju danas, u drugom krugu, župana ili županicu, a izbori se provode i za prvog čovjeka Grada Šibenika te za gradonačelnicu ili gradonačelnika  Knina i za načelnike nekoliko općina. Biračka mjesta otvorena su jutros u 7 sati. Od kandidata u Šibeniku su na izbore najranije izašli dr Željko Burić s obitelji i Anita Bara, te Danijel Mileta,u 11 sati glasovao je će dr. Ante Županović, , u 11,30 sati Franko Vidović u 12.00 sati Petar Baranović i Goran Pauk. Svi su došli u pratnji obitelji. 

 

U Hrvatskog na izbore dans inače izlaze građani 11 županija, Gradu Zagrebu, i 85 gradova te 164 .

Iz GONG-a ponovno apeliraju ne smije biti nikakve promidžbe i da se ne bi smjelo uopće kontaktirati s biračima i na bilo koji način, pa ni SMS porukama ih pozivati da izađu na izbore. Izborna šutnja vrijedi i za društvene mreže.

FOTO:Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti