Datum objave: 31. Svibanj 2013

Gastro proizvođači Šibensko - kninske županije predstavili Hrvatsku u Beču

Diana Ferić
Diana Ferić

Proizvođači domaćih  proizvoda iz Šibensko - kninske županije bili su zapaženi na manifestacija „Kulture pozivaju za stol“  („Kulturen bitten zu Tisch“) koja je održana prije dva dana u Beču u povodu UNESCO-vog Svjetskog dana interkulturalnog dijaloga, javlja portal kroativ.at. Oni su ove godine na toj manifestaciji promovirali  uspješno zastupali cijelu Hrvatsku.

Na manifestaciji su posjetitelji mogli upoznati gastronomije 26 zemalja među kojima i hrvatsku. Ove godine su zahvaljujući Austrijsko-hrvatskom društvu iz Beča na hrvatskom štandu svoje proizvode predstavili izlagači iz Šibensko-kninske županije.

Izlagači iz Skradina, Drniša, Primoštena i Pakova Sela obučeni u narodne nošnje šibenskog kraja su na hrvatskom štandu organizirali prezentaciju i degustaciju autohtonih hrvatskih proizvoda. Brojni posjetitelji hrvatskog štanda su tako mogli probati Drniški pršut iz pršutane Miljevci, sir iz Pakova Sela, maslinovo ulje iz Skradina, domaće specijalitete seoskog domaćinstva iz Primoštena i skradinske delicije od bajama. Osim gastro ponude posjetiteljima su nuđeni i promidžbeni materijali turističkih odredišta šibenskog kraja što je od svih posjetitelja dobro primljeno jer Hrvatska je omiljeno turističko odredište brojnih Austrijanaca koji su zahtjevni ali i zahvalni gosti.

Manifestacija „Kulture pozivaju za stol“ se održava već šestu godinu zaredom, a izlagači iz Šibensko-kninske županije su se pobrinuli da ovogodišnja bude jedna uspješna promocija hrvatskog turizma u Austriji i Beču.

foto: kroativ.at

Iz kategorije: Vijesti