Datum objave: 30. Svibanj 2013

Sredinom lipnja otvara se plaža Banj s novim sadržajima

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska plaža Banj bit će otvorena sredinom lipnja iako radovi kasne u odnosu na plan, doznajemo od gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića. Objekat koji se gradi na plaži bit će dovršen, ali unutarnje uređenje bit će prepušteno budućem koncesionaru. U objektu će Grad urediti samo javne, prateće plažne sadržaje. Do tog bi roka trebala biti izgrađena i šetnica od Pekovca do Banja. Riječ o ukupno ulaganju od oko 9 milijuna kuna koje je najvećim dijelom osigurao Grad Šibenik, a ,6 milijuna dobili su iz državnog proračuna.

Gradska plaža Banj dobila je ove godine i zastavu koju dodjeljuje Udruga Lijepa naša.

Od brojnih kriterija koje plaža mora imati kako bi dobila Plavu zastavu ističu se kvaliteta vode, kontinuirano upravljanje okolišem i te sigurnost kupača, a važan kriterij je i odgoj i obrazovanje za okoliš te informiranje građana. Plaža Banj je uspješno zadovoljila sve kriterije.

Ta je plaža uređena lani, a zbog njezinog  iznimnog položaja, na ulazu u staru jezgu Šibenika, i pogleda koji se pruža prema katedrali svetog Jakova prepoznali su je turisti, a zapazili su je i istaknuli i inozemni mediji.

 

Iz kategorije: Vijesti