Datum objave: 29. Svibanj 2013

Nastavlja se program usavršavanja mladih Šibenčana u inozemstvu

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedan mladi Šibenčanin, Vice Krnčević,usavršavat će s e u inozemstvu zahvaljujući programa „Eurodyssee“ u kojem Šibensko – kninska županija sudjeluje od 2012. godine. Regija Azori odabrala je tog mladog inženjera šumarstva kao najboljeg među prijavljenima. On će u srpnju započeti svoje šestomjesečno stažiranje u tvrtki DiveAzores u Ponta Delgadi na Azorima (Portugal) gdje će raditi na proučavanju kitova te skupljanju i analizi podataka.

Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program „Eurodyssee“ međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Svrha Eurodyssee programa je omogućiti mladim ljudima (u dobi od 18 do 30 godina) da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

Šibensko-kninska županija postala je primila Pilar Gomis iz Španjolske na tromjesečno stručno usavršavanje u Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim područjima zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Šibensko-kninske županije. U siječnju 2013. godine, regija Azori odabrala je mladu Šibenčanku Anu Stošić, magistricu znanosti o okolišu, za šestomjesečno profesionalno i jezično usavršavanje na Sveučilištu u Ponta Delgadi na Azorima.

FOTO: Facebook

Iz kategorije: Vijesti