Datum objave: 29. Svibanj 2013

HDZ-ovi kandidati, uz Jolu, najavili pobjedu u Šibeniku, Kninu i Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Uvjereni u pobjedu u drugom krugu u Šibeniku, Kninu, Šibensko – kninskoj županiji i drugim jedinicama lokalne samouprave kandidati HDZ –a i njegovih partnera koji izlaze na te izbore predstavili su se danas na završnom predizbornom skupu, na prepunom trgu Pavla Šubića 1., ispred zgrade Županije. Prvi je govorio Ante Kulušić koji je spomenuo presuda generalima HVO – kazavši da je nepravedna i neodrživa i da će se sigurno će se pokazati da nisu krivi, kao i u slučaju generala Gotovine i Markača. Pozvao je sve članove i simpatizere da u nedjelju izađu na izbore:“ Dobro je da imamo drugi krug jer smo proteklih dana čuli tolikolaži i obmana. Siguran sam da ćemo nakon nedjeljnim izbora izaći iz iz tame u koju nas je dovela Kukuriku koalicija u protekle četiri godine“, istaknuo je.

U ime predsjednika HDZ Tomislava Karamarka skup je pozdravila Josipa Rimac kandidatkinja HDZ –a za gradonačelnicu Grada Knina. Goran Pauk, kandidat za župana je, kao predsjednik HDZ –a Grada Šibenika izrazi zadovoljstvo izbornim rezultatima naglasivši kako HDZ od 2005. godine nije postigao bolji rezultat te da postotak glasova koje je dr Željko Burić, kandidat za gradonačelnika jamči da će pobijediti u drugom krugu. Dodao je kako će u Gradskom vijeću formirati stabilnu većinu te da više neće biti moguća trgovina vijećničkim mandatima, a najavio je i da će HDZ s partnerima imati većinu i u Županijskoj skupštini.
„Zahvaljujem se svima koji su mi sve ove godine davali povjerenja. Učinili smo puno u našoj Županiji, za poduzetnike, gospodarstvenike, mlade i stare,a u budućnosti ćemo napraviti još više“, istaknuo je Pauk uz poruku „i dalje zajedno“.

Dr Željko Burić je , uz ostalo, rekao. „Kažu vam nemojte glasati za one koji vas vraćaju u prošlost,a ovi ljudi iza mene su prošlost na koju smo ponosni kao što smo ponosni na našu nedavnu prošlost i pobjedu u domovinskom ratu. Ako je to prošlost koje se moramo sramiti. Mi jasno kažemo mi se toga ne sramimo nego ponosno stojimo iza svega što smo napravili. A ono što ćemo ponudu gradu to je ova mladost iza mene, to je moja politika. Grad Šibenik će biti grad mladih i ponosnih ljudi. Bit će grad u kojem će mladi naći posao, bit će grad zadovoljnih roditelja i zadovoljnih umirovljenika. Ja vam to obećavam“, zaključio je dr. Burić zahvaljujući svima koji su njemu i njegovim kolegama dali glas i koji će to napraviti i u nedjelju, 2. lipnja u drugim izbornom krugu.

Svi govornici bili su kratki u svom obraćanju, a onda je na oduševljenje najvećeg dijela okupljenih na scenu stupio Jole, a zabavi su s eu ritmu njegovih pjesama priključio i dr. Burić s obitelji.

Iz kategorije: Vijesti