Datum objave: 29. Svibanj 2013

IGOR TANFARA prozvao dr Željka Burića da bi trebao biti u zatvoru

Diana Ferić
Diana Ferić

Najveći lažljivac u Dalmaciji, krpelj, pijavica,slatkorječivi politikant to riječi su kojima su na današnjoj konferenciji za novinare u SDP – u Šibeniku dr Željka Burića, ravnatelja šibenske Opće bolnice, nazvali dr. Tomislav Jurišić i Igor Tanfara, ističući da ne mrze njega kao čovjeka već da mrze ono što on radi. Dr Jurišić se osvanuo i na njegovu imovinsku karticu. „On u svojoj imovinskoj kartici navodi da ima u vlasništvu samo pola vile na Vidicima. A što je sa stanovima u Zagrebu, vilom u Žaboriću, automobilima. To je sve prebacio na suprugu. Nedavno je i prodao jedna stan u Zagrebu. Pitanje je i kako je kao liječnik i ravnatelj stekao takvo bogatstvo“, napomenuo je dr Jurišić navodeći čak i da ga zanima ima li sa suprugom potpisan predbračni ugovor jer, kako je kazao „ničiji brak ne mora biti vječan“.

Tanfara je, kako i više puta na sjednicama Županijske skupštine u kojoj je bio vijećnik, upozorio da je stanje u šibenskoj bolnici, kako je kazao katastrofalno i tragično te da je ta bolnica u posljednjih 14 godina uspjela ostvariti gubitak od 330 000 kuna, ako eu obzir uzme i dug za novu kirurgiju za koju se sredstva izdvojila još u socijalizmu, samodoprinosom. Kazao je kako na takvo poslovanje šibenske bolnice ukazuju dva dokumenta koje je potpisao sam dr- Burić,a to su izvješća o poslovanju i Zahtjev za provođenjem sanacije upućen hrvatskoj Vladi te treće izvješće o provedenom nadzoru HZZO u bolnici u kojem se spominje 17 nepravilnosti u poslovanju zbog kojih je, tvrdi Tanfara, bolnici oduzeto 1 posto sredstava koja dobivaju od HZZO. „Ako uzmemo u obzir obimne građevinske radove koji su obavljeni i uređenje odjela na to je moglo biti utrošeno najviše 40 milijuna kuna, a gdje je otišao ostali novac“, upitao je Tanfara id odao „da je ovo pravna i demokratska država Burić, župan pauk io njima slični odavno bi bili u zatvoru“.

Na novinarsko pitanje kako je takve njegove tvrdnje na sjednicama Skupštine Šibensko – kninske županije opovrgnula i njegova stranačka kolegica Anita Bara navode i kako Tanfara ne tumači ispravno financijska izvješća odgovorio je kako je Anita tako istupala zbog straha od gubitka radnog mjesta u Bolnici.

Dr Tomislav Jurišić je istaknuo kako su dr Burić i njemu tada skloni liječnici o trošku bolnice završili studij menadžmenta u Zagrebu i za to potrošili velika sredstva,a da istodobno dr. Burić kao ravnatelj nije u stanju liječnicima i medicinskom osoblju nabaviti zaštitnu odjeću. Kazao je i kako bolnicu ne čine uređeni prostori i vrtovi ispred nje već kvaliteta njezinih usluga. „ Dr. Burić je puno nova spiskao na građevinske radove,a bolnicu čini medicinsko osoblje i instrumenti. Žalostan sam što za svako krvarenje iz probavnog trakta moramo slati pacijente u Split, a jednako je i kada netko doživi infarkt. Ja sam se u ovoj bolnici dokazao kao stručnjak i prvi sam obavljao laparoskopske operacije i nitko mi ne može reći da radim protiv nje.“, zaključio je dr Jurišić spočitavajući dr Burići u kadrovsku politiku. I Tanfara i dr Jurišić su izjavili kako je dr. Burić zloupotrijebio neke šefove odjela u bolnici dovodeći ih nedavno na konfeernciju za novinare da govore o poslovanje bolnice, a da su oni to napravili jer se boje za svoje pozicije.

Iz kategorije: Vijesti