Datum objave: 28. Svibanj 2013

Župan Pauk primio nagrađenu šibensku poduzetnicu Zoranu Ivić

Diana Ferić
Diana Ferić

Zoranu Ivić, vlasnicu Dječjeg vrtića „Žižula“ koja je dobila priznanje za najuspješniju poduzetnicu u socijalnom poduzetništvu u Hrvatskoj u 2012. godini primio je danas šibensko – kninski  župan Goran Pauk sa suradnicima. Župan je izrazio zadovoljstvo što je ovu vrijednu nagradu dobila poduzetnica iz Šibensko – kninske  županije. Podsjetio da je Šibensko – kninska županija, u cilju poticanja ženskog poduzetništva i poboljšanja položaja žena u poslovnom svijetu još  prije deset godina imala kreditnu liniju za žensko i socijalno poduzetništvo.

Zorana  Ivić istaknula je da bez poduzetničke kreditne linije koju je omogućila Županija ne bi bio moguć njezin poduzetnički projekt. Dječji vrtić „Žižula“ počeo je s radom prije deset godina, ima vrtiće u Šibeniku, Skradinu, Tribunju i Sitnom Donjem. Žižula i zapošljava 46 djelatnika koji brinu o voše od 300  djece, a razvijaju se i dalje razvijaju. „U rujnu ove godine otvaramo dječji vrtić u Njivicama za pedesetak  mališana, budući da u tom dijelu grada ne postoji nikakav predškolski objekt, a taj je vrtić poseban jer će se u njemu raditi po čuvenoj Montessori metodi“, istaknula je Zorana Ivić.

Županija svake godine, podsjetio je župan Pauk,  iz proračuna izdvaja sredstva za kreditiranje poduzetništva, a žene ako su vlasnice tvrtke dobivaju dodatne bodove.

Zorana Ivić dobila je priznanje kao najuspješnija  poduzetnica u socijalnom poduzetništvu  na  svečanosti u povodu Svjetskog dana poduzetništva koju je organizirala Hrvatska udruga poslovnih žena Krug uz potporu Hrvatske gospodarske komore. Ona je  članica je i jedna od inicijatorica osnivanja  podružnice te udruge poslovnih žena  koja od proljeća prošle godine djeluje u Šibensko – kninskoj županiji.

Iz kategorije: Vijesti