Datum objave: 28. Svibanj 2013

Kazneno prijavljena sedmorica Funcuta zbog izgreda

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je procesuirala maloljetnika iz Šibenika koji je za prosvjeda  najvijačke skupine Funcuti u nedjelju na Šubićevcu teško ozlijedio 16 – godišnjeg mladića koji je prebačen na liječenje u Split te još trojicu muškaraca – dvojicu maloljetnika i jednog 20 – godišnjaka koje je osumnjičila da su sudjelovali u tučnjavi i teško ozlijeđenom mladiću oteli motor. „Utvrđeno je da su osumnjičeni, kao pripadnici domaće navijačke skupine, 26. svibnja u popodnevnim satima u Šibeniku u Ulici bana Josipa Jelačića tjelesno napali oštećenog maloljetnika pri čemu ga je jedan od osumnjičenih teško ozlijedio, a sve s namjerom da mu protupravno oduzmu motor radi privremene uporabe. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su, uz kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave, priopćila je jutros policija.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, 21-godišnjakom i 20-godišnjakom, svi su iz Šibenika i maloljetnikom sa šibenskog područja koji su osumnjičeni za napad na policajca Policijske uprave šibensko – kninske.

Osumnjičeni su u alkoholiziranom stanju, izuzev 21-godišnjaka, kao pripadnici domaće navijačke skupine, 26. svibnja u popodnevnim satima u Šibeniku u neposrednoj blizini stadiona, nakon početka nogometne utakmice 2. hrvatske nogometne lige između nogometnih klubova „Šibenik“ i „Vinogradar“, između ostalih, pokušali nasilno ući u prostor tribina. Tom prilikom osumnjičeni su tjelesno i bacanjem raznih predmeta napali policijske službenike pri obavljanju službene dužnosti“, stoji u policijskom priopćenju.

Iz kategorije: Vijesti