Datum objave: 26. Svibanj 2013

Telekonferencija dr. Željka Burića u HDZ -u - novost u promidžbi

Diana Ferić
Diana Ferić

Oko 5 tisuća Šibenčana sudjelovalo je na telekonferenciju preko Skypea koju je koristeći modernu tehnologiju večeras od 19.00 sati do 19.40 minuta u prostorijama HDZ organizirao dr. Željko Burić, kandidat HDZ -a, HSP A.S i HČSP -a za gradonačelnika Šibenika, a u anketi koja je istobno organizirana dobio je veliku potporu.

Primjenom te moderne tehnologije koju za kontakt s biračima koristi i njemačka kancelarka Angela Merkel dr Burić je odjednom nazvao 15 000 domaćinstava u Šibeniku. Taj kontakt s njim u 40 minuta koliko je ta telekonferencija trajala iskoristilo je 4 958 građana koji su bili izravno uključeni u razgovor, a u jednom trenutku je istodobno na liniji bilo njih 700. Uz to još je 1 717 građana dobilo glasovnu poruku na svojim aparatima od dr . Burića. Od 325 građana koji su postavili pitanja i sudjelovali u anketi njih 92 posto je odgovorilo da će u drugom krugu glasati za dr. Burića, a 8 posto da će glasati za dr- Antu Županovića kandidata SDP –a,HNS –a i HSLS-a. Na pitanje treba li u Šibeniku doći do promjene vlasti njih 99 posto je potvrdno odgovorilo.

Građani su dr Buriću postavljali različita pitanja na koja je on sažeto i suvereno odgovarao.

Tako se, primjerice, složio da i građanima treće dobi treba omogućiti dostojne uvjete za život i najavio je da će izgradnja novog staračkog doma biti jedan od prioriteta, najavio je da će gradska vlast pod njegovim vodstvom urediti i plažu an rezalištu, da ima niz planova za iskorištavanje bivših vojarni. S tim u vezi uputio je kritiku aktualnoj vlasti da za svog mandata nije u vlasništvo dobila niti jednu vojarnu nego samo neke objekte na korištenje. Izjavio je i kako je u njegovom program prstenasti razvoj Šibenika odnosno širenje Grada i prema pakleni. Dr. Burić se zalaže, prema dogovoru na jedno od pitanja, za razvoj turizma ali i za razvoj industrije, ali temeljene na modernim tehnologijama. Donošenje GUP-a bit će mu prva zadaća jer smatra da nered u prostoru zaustavlja i investicije i priječi otvaranje radnih mjesta. Kada je riječ o oživljavanju povijesne jezgre smatra da treba krenuti od novih sadržaja koji će privući ljude i donijeti novac za njezinu obnovu ,a to je slikovito predočio primjerom fontane ispred crkve gospe van grada u koju je Siniša Burić, direktor Zelenila nastanio kornjače koje su postale atrakcijom i privlači posjetitelje. Najavio je i da će pročistiti način financiranja sporta i da neće zaboraviti da Šibenik uz košarku i nogomet ima i druge sportske klubove i uspješne sportaše koje treba podupirati. Obećao je i da će napraviti sve da mladi ljudi dođu doposla na temelju svoje stručnosti, a ne partijskim vezama i poznanstvima.

Taj moderan i u Hravtskoj do sada  neprimjenjivan način komuniciranja kandidata s biračima za dr. Željka Burića organizirao je poznati PR stručnjak Krešimir Macan koji mu vodi i kampanju, a koristio je usluge jedne inozemne tvrtke čiji je predstavnik sve kontrolirao
 

Iz kategorije: Vijesti