Datum objave: 26. Svibanj 2013

Demanti informacije o troškovima kampanje dr. Ante Županovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Pogrešno tumačeći privremeno financijsko izvješće  o troškovima preizborne kampanje i donacijama koje je objavljeno na stranici dr Ante Županovića, kandidata SDP –a, HNS –a i HSLS –a za gradonačečnika Grada Šibenika pogrešno smo zaključili i objavili da je „ u minusu“ oko 50 000 kuna. Naime, previdjeli smo da u to izvješće nisu uključena vlastita sredstva koja su  za kampanju  uplatili dr. Županović i  kandidati za njegove zamjenike Franko Vidović i Petar Baranović tako da su, kako kažu u Izbornom stožeru dr. Županovića, nakon prvog izbornog kruga u plusu. Ispričavamo se dr. Županoviću na tim netočnostima koji mogu navesti na krive zaključke.

 

Objavljeno ranije:Dr. Ante Županović, kandidat SDP –a HNS –a i HSLS –a za gradonačelnika Grada Šibenika jedini je za sada  objavio je financijsko izvješće za predizbornu kampanju u prvom krugu, a iz njega  proizlazi da je u minusu više od 50 00 kuna. Naime, u izvješću o donacijama stoji kako je prikupio 55 400 kuna i to 50 000 kuna od SDP , te 2 000 kuna od Josipa Živković, 400 kuna od Sanje Grgas i 3 000 kuna od šibenske tvrtke Adverto.

Istodobno je za kampanju je potrošio 106 400 kuna od čega je najviše otišlo zagrebačkim tvrtkama Publico Igora Šišare i agenciji  i K&K koja je prijavljena na istoj adresi, koej su mu vodile kampanju. Njima je za  promidžbene usluge uplaćeno oko 84.000 kuna. oko 12. 000 kuna dobila je šibenska tvrtka Median za bannere na portalu Šibenik In te oko 10 000 kuna šibenska tvrtka Leonarto Željka Petreša  za promidžbene spotove.

Na stranicama ostalih kandidata na izborima u Šibeniku nismo pronašli financijsko izvješće o financiranju kampanje koje su dužni priložiti Državnom izbornom povjerenstvu.
 

Iz kategorije: Vijesti