Datum objave: 26. Svibanj 2013

TOMISLAV KARAMARKO: Hrvatska će nakon drugog izbornog kruga cijela biti plava!

Diana Ferić
Diana Ferić

„Taj bezobrazluk, ta prepotencija koju isijavaju aktualna vlast postaju nepodnošljivi. Hrvatska to nije zaslužila,“ – kazao je Tomislav Karamarko koji je danas u posjetu Šibensko – kninskoj županiji.                                                                                                                                                                                                                                                       

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas boravi u cjelodnevnom posjetu Šibensko – kninskoj županiji i šibensko – kninskom HDZ-u s čijim se čelnicima, dužnosnicima i aktivistima zadržao na svečano-radnom ručku u dvorani „Atrium“ na Lozovcu. Prije susreta s čelnicima šibensko - kninskog HDZ-a Karamarko je komentirao aktualne napade ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na Ustavni sud nakon odluke da je uvođenje zdravstvenog odgoja u škole neustavno: 
„To je nečuveno. To je katastrofa. To je njihov rabijatni stil. Oni siluju proceduru. Čovjek koji ima savjesti nakon takvih bi izjava dao ostavku. A ako on nema savjesti i ne podnese ostavku onda bi ga premijer, ako ima snage, morao smijeniti jer to je napad na pravni sustav Republike Hrvatske. Mislim da je to doista nepodnošljivo, kazao je Tomislav Karamarko te dodao kako su tvrdnje da je upravo HDZ Ustavnom sudu dao politički predznak konstrukcije i spekulacije.
„To su konstrukcije. Što više, to su loše konstrukcije. Pustimo sada HDZ. Pustimo takve spekulacije. Bolje bi bilo da pričamo i o gospodarstvu. HDZ je 2011. godine ostvario rast BDP-a. Kada su oni došli na vlast počelo je sve rapidno propadati. Hrvatsko je gospodarstvo u stihiji koju više nitko ne kontrolira. Pokušavaju nešto izvući kroz fondove ali sve ostalo je stihija. Nemaju nikakav koncept, nikakvu strategiju. Zatvaraju se radna mjesta, poduzeća propadaju. Je li HDZ kriv za to? Je li za to kriv možda Franjo Josip? Usprkos svemu oni idu dalje svojim smjerom. Taj bezobrazluk, ta prepotencija koju isijavaju tijekom cijelog svog mandata to postaje nepodnošljivo. Hrvatska to nije zaslužila,“ istakao je Tomislav Karamarko te dodao kako je zadovoljan rezultatima izbora u Šibeniku i Šibensko – kninskoj županiji ali i cijeloj Hrvatskoj.
„Hrvatska je već nakon prvog izbornog kruga prilično poplavila, a nakon drugog kruga bit će sasvim plava. Vodimo pozitivnu kampanju ali nećemo dopusti da nas podrivaju insinuacijama i da nas netko gazi lažima,“ zaključio je Karamarko. 
 

Iz kategorije: Vijesti