Datum objave: 25. Svibanj 2013

FOTO Plesni spektakl šibenske Osnovne škole za balet i suvremeni ples

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva generacija polaznica Osnovne škola za balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca večeras se predstavila publici nezaboravnim spektaklom.                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Polaznice prve generacije prve šibenske Osnovne škola za balet i suvremeni ples koja je pri Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca osnovana 10. prosinca prošle godine, večeras su na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pokazale što su sve naučile. Plesačice, njihove pedagoginje i koreografkinje pripremile su plesni spektakl kakav davno nije viđen u Šibeniku. Nema nikakvih dvojbi projekt ravnatelja OŠ Jurja Dalmatinca Natka Duvnjaka bio je pun pogodak, a Šibenik se nakon onoga što se događalo pred prepunim gledalištem može pohvaliti da je dobio vrhunsku plesnu instituciju koja će bez dvojbe vrlo brzo postati i nešto puno više. Naime ako su polaznice ove škole uspjele za nepunih šest mjeseci dosegnuti takvu razinu umjetničkog izraza, elegancije i znanja pitanje je što će biti za godinu – dvije kada sadašnje početnice sazriju i razviju se u prave plesačice? 

 

-Zadovoljan ovim što smo u kratkom vremenu uspjeli ostvariti početnu ideju i postići dobre rezultate u radu o kojima, milim, najbolje govori ova naša večerašnja prezentacija. To je naše prvo predstavljanje godišnje produkcije i ono će nam biti dodatni motiv da u Šibeniku što otvorimo i srednju školu za balet i suvremeni ples,“ kazao nam je ravnatelj O.Š. Jurja Dalmatinca Natko Duvnjak.
Godišnju produkciju, spektakl koji je večeras viđen u šibenskom kazalištu, pripremile su plesna pedagoginja Marija Šćekić, Tina Guberina korepetitorica, Darko Brkljačić plesač klasičnog baleta i Zrinka Mikuličin profesorica glazbene kulture. 
 

Iz kategorije: Vijesti