Datum objave: 25. Svibanj 2013

KOMENTAR:Šibenski političari nisu ništa naučili iz 1983. !

Diana Ferić
Diana Ferić

Priča o jedinstvu Šibenika, političara, građana  i navijača kada je 1983. godine "Šibenki" oduzeta titula  prvaka koju je objavio naš časopis "Šibenik tim" očito  nije bila poučna za aktualne političare pa sličnu situaciju vezanu za odlazak HNK Šibenik u 3. ligu,  umjesto za zajedništvo, koriste za prikupljanje političkih poena.

Lokalni političari  su se 1983. suprotstavili opasnom partijskom vrhu  radi  interesa Šibenika. Na tu smo epizodu šibenskog zajedništva podsjetili  ne samo zbog povijesti  nego i  kako bismo ukazali na to da Šibenčani, kada su jedinstveni, mogu napraviti čudo, ali tu lekciju aktualni političari sukobljenih stranaka SDP -a i HDZ-a očito nisu naučili ili su interese Šibenika spremni  žrtvovati radi  dobivanja političkih poena u 2. krugu. To je očito  nakon  što HNK ŠIbenik gubi status drugoligaša i nakon neprimjerenih reakcija Funcuta koje je , u jedu ruku, šibenski gradonačlenik, dr. Ante  Županović, ipak podržao odrađujući se od ekstrema.

Umjest da ih  odluka o odlasku  HNK u 3. Ligu  ujedini i da  se tome pokušaju zajednički suprotstaviti, stavljajući sa strane stranačke interese oni rade suprotno. SDP i partneri očito tu situaciju pokušavaju iskoristiti za dobivanje političkih poena  te negativni naboj vezan za  odlazak HNK Šibenik u treću ligu, koji ze veže za funkcionere HDZ -a,  uz pomoć Funcuta   usmjeriti prema HDZ - u kao glavnom protivniku.  Zaboravljaju pri tome, ili žele da javnost zaboravi, da su i oni u posljednje četiri godine bili  uključeni i da su, kako su i sami priznali,  sudjelovali u  "spašavanja " HNK Šibenik i njegovom preobikovanju t i u taj klub   ubrizgali dodatnih  2,5 milijuna kuna novca iz proračuna.

Normalnom građaninu, koji nije upućen u političke igre, postavlja se  se pitanje  kako je moguće da HNS  na čelu kojeg su HDZ  - ovci Davor Šuker, predsjednik  i Ante Kulušić, potpredsjednik   u predizborno vrijeme donose odluku  koja šteti njihovoj opciji na lokalnoj razini i " daj" loptu suprornom taboru. Priča o jedinstvu Šibenika, političara, građana i navijača kada je 1983. godine Šibenski oduzeta titula prvaka koju je objavio naš časopis "Šibenik tim" očito nije bila poučna za aktualne političare pa sličnu situaciju vezanu za odlazak HNK Šibenik u 3. ligu, umjesto za zajedništvo koriste za prikupljanje političkih poena.

Lokalni političari su se 1983. suprotstavili opasnom partijskom vrhu radi interesa Šibenika. Na tu smo epizodu šibenskog zajedništva podsjetili ne samo zbog povijesti nego i kako bismo ukazali na to da Šibenčani, kada su jedinstveni, mogu napraviti čudo, ali tu lekciju aktualni političari sukobljenih stranaka SDP -a i HDZ-a očito nisu naučili ili su interese Šibenika spremni žrtvovati radi dobivanja političkih poena u 2. krugu. Š To je jedino logično pitanje koje se nameće nakon što HNK Šibenik gubi status drugoligaša i nakon neprimjerenih reakcija Funcuta koje je , u jedu ruku, šibenski gradonačelnik, dr. Ante Županović, ipak podržao odrađujući se od ekstrema.

Umjesto da ih odluka o odlasku HNK u 3. Ligu ujedini i da se tome pokušaju zajednički suprotstaviti, stavljajući sa strane stranačke interese oni rade suprotno. SDP i partneri očito tu situaciju pokušavaju iskoristiti za dobivanje političkih poena te negativni naboj vezan za odlazak HNK Šibenik u treću ligu, koji ze veže za funkcionere HDZ -a, uz pomoć Funcuta usmjeriti prema HDZ - u kao glavnom protivniku. Zaboravljaju pri tome, ili žele da javnost zaboravi, da su i oni u posljednje četiri godine bili uključeni i da su, kako su i sami priznali, sudjelovali u "spašavanja " HNK Šibenik i njegovom preoblikovanju t i u taj klub ubrizgali dodatnih 2,5 milijuna kuna novca iz proračuna.

Normalnom građaninu, koji nije upućen u političke igre, postavlja se se pitanje kako je moguće da HNS na čelu kojeg su HDZ - ovci Davor Šuker, predsjednik i Ante Kulušić, potpredsjednik u predizborno vrijeme donose odluku koja šteti njihovoj opciji na lokalnoj razini i " daj" loptu suprotnom taboru.

Iz kategorije: Vijesti