Datum objave: 25. Svibanj 2013

DR. ANTE ŽUPANOVIĆ: „Funcuti imaju pravo prosvjedovati ali bez izgreda i nereda.“

Diana Ferić
Diana Ferić

„Šibenski „Funcuti“ vole i podržavaju sport i imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo ali na primjeren način i bez izazivanja izgreda i nereda,“ poručio je gradonačelnik dr. Ante Županović.                                                                                                                                                                                                                                                                           

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović poručio je danas javnosti i pripadnicima navijačke udruge „Funcuti“ da svi ljubitelji sporta pa i navijačke skupine imaju pravo izražavati svoje nezadovoljstvo stanjem u pojedinim klubovima, da imaju pravo prosvjedovati i tražiti promjene ali na primjeren način.
„Demokracija koju živimo i za koju se zalažemo dovoljno je širok okvir da svatko pa i navijačke skupine mogu i trebaju izraz svoje nezadovoljstvo nekim pojavama u sportu. Imaju pravo i prosvjedovati ali trebaju to učiniti na primjeren način, bez izgreda i izazivanja nereda. Ako to čine na takav način imaju moju podršku,“ kazao je na današnjoj konferenciji za novinare dr. Ante Županović. On je naglasio da, po njegovom dubokom uvjerenju, sport treba dati sportašima i da politika nema što tražiti u sportu. Kako bi potvrdio svoj stav današnju je konferenciju za novinare održao na neutralnom terenu – u prostorijama šibenskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva. Njegovo obraćanje javnosti uslijedilo je nakon što je tijekom prosvjeda šibenskih navijača nezadovoljnih stanjem u HNK „Šibenik“ došlo do izgreda zbog kojih je morala intervenirati policija. On je upozorio da je i sam nezadovoljan stanjem u šibenskom nogometnom klubu te upozorio da Skupština kluba kao jedinog tijela koje može i mora pokrenuti promjene, nije održana već godinama.
„Da su sjednice Skupštine HNK „Šibenik“ održavane redovite i da se radilo kako treba ovakvih problema ne bi bilo,“ kazao je gradonačelnik Županović te još jednom naglasio kako smatra da sport treba dati sportašima i da iz sportskih klubova i sa sportskih borilišta treba izbaciti politiku.

Iz kategorije: Vijesti