Datum objave: 24. Svibanj 2013

FOTO: Trening pod zaštitom specijalnih postrojbi policije

Diana Ferić
Diana Ferić

Nogometaši HNK „Šibenik“ danas su na Šubićevcu imali redovni trening koji na žalost nije imao nikakve veze sa sportom. Više je ličio na vježbu navikavanja na strah i nesigurnost pod budnim okom policije i zaštitara.                                                                                                                                                                                                                    

Nakon što je jučer izražavanje nezadovoljstva stanjem u nogometnom klubu „Šibenik“  skupine šibenskih navijača eskaliralo i počelo se pretvarati u ulične nemire, a agresivni revolt postao prijetnjom za sigurnost građana i njihove imovine policija je bila prisiljena pojačati preventivne mjere. Zbog toga su danas nogometaši HNK „Šibenik“ odradili svoj redovni trening okruženi postrojbama specijalne policije i pojačanim snagama zaštitara.Naravno, u takvim okolnostima nije moglo biti ni riječi o sportu, a kamo li kvalitetnim pripremama igrača za predstojeće utakmice. Preventivnu zaštitu navijača od mogućih novih izgreda pojedinih agresivnih navijača tražila je i sama uprava kluba jer su navijači posredstvom svoje navijačke udruge i nakon jučerašnjeg incidenta nastavili pozivati građane i simpatizere HNK „Šibenik“ na bojkot njihovih utakmica i nove još masovnije prosvjede.

Navijači se danas nisu pojavili ni na stadionu ni u blizini stadiona na Šubićevcu možda i zbog toga što je policija jučer  uhitila i u Policijskoj postaji zadržala jednog od alkoholiziranih navijača koji je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te podnijela prijavu protiv nepoznatog pripadnika navijačke skupine koji razbio staklo na jednom ugostiteljskom objektu.
Tijekom treninga nogometaše HNK „Šibenik“ posjetili su Goran Pauk i Marko Slavica.
 

Iz kategorije: Vijesti