Datum objave: 23. Svibanj 2013

Uhićen jedan prosvjednik na skupu protiv Uprave HNK Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog narušavanja javnog reda i mira jedna osoba je uhićena na večerašnjem prosvjetu Fukcuta u središtu Šibenika i dalje se nalazi u policiji, kako doznajemo u dežurnojs lužbi Policijske uprave šibensko - kninske. Na Fecebook grupama objavljeno je kako je uhićem Građanin Josip, šibenski pjesnik  i kantautor koji se nalazio u prvim redovima u prosvjednoj povorci. Na prosvjedu su razbijena i stakla na kafiću bivšeg direktorta HNK ŠIbenik Marka Karađole no počinitelji još nisu privedeni. Prosvjed je završio oko 23 sata, kažu u Policiji.

Objavljeno ranije:Protest Funcuta zbog odlaska HNK Šibenika u treću ligu nastavljen je večeras ulicama Šibenika, a pretvorio se u napad na Upravu tog kluba te ponovnog kandidata za župana Šibensko – kninske županije i predsjednika Kluba Gorana Pauka i Antu Kulušića, predsjednika ŽO HDZ –a i potpredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Stotine Funcuta, navijača nogometnog kluba Šibenik, zbog propasti kluba i njegovog pada u 3. ligu, u četvrtak navečer marširalo je ulicama grada i uzvikivalo pogrde na račun uprave kluba, piše 24 sata.

U pohodu su razbili stakla na kafiću  donedavnog direktora NK Šibenika Marka Karađole. Potom su se uputili na Trg Pavla Šubića ispred zgrade Županije, s obzirom na to da je predsjednik kluba šibensko-kninski župan Goran Pauk, javlja portal 24 sata.

Policija patrolira i svojom nazočnošću je obuzdala eskalaciju nereda.Goran Pauk je novinarima kazao da se „politika umiješala u posljednja događanja oko HNK Šibenik i odluku Komisije za licenciranje po kojoj HNK Šibenik zbog financijskih teškoća i nepodmirenih obveza ne može više igrati u 2. ligi. Pauk tvrdi da oni koji vode HNK Šibenik krvare za taj klub i da, uvažavajući sve nezadovoljstvo navijača, nije pošteno da svoj bijes iskaljuju na njima.

 

Foto.:Duško Jaramaz (Pixel, Večernji list)i Facebook

Iz kategorije: Vijesti