Datum objave: 23. Svibanj 2013

Šibenčanka Zorana Ivić najpoduzetnica u socijalnom poduzetništvu u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska poduzetnica Zorana Ivić,  osnivačica, vlasnica i direktorica Dječjeg vvrtića Žižula proglašena je najuspješnijom poduzetnicom u Hrvatskoj u socijalnom poduzetništvu u 2012. godini, kako je večeras objavila Terezina Orlić , predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena koja je organizirala taj izbor. Najbolja poduzetnica u 2012. godini je Violeta Tadin vlasnica i osnivačica tvrtke Elementa Laborum Standard iz Kaštel Sućurca, a najbolja menadžerica je Sofija Šmitran iz Rijeke, direktorica financija i prokuristica obiteljske tvrtke IND- EKO. Priznanja će im biti uručena sutra u Zagrebu na svečanosti u Hrvatskoj gospodarskoj komori koja se organizira povodom Svjetskog dana poduzetništva.

Zorana Ivić, diplomirana odgajateljica, osnovala je prije 10 godina Dječji vrtić Žižula. Tada je radila samo u jednom objektu i brinula o šezdesetero djece. Danas ima osam objekata diljem Šibensko – kninske županije, 46 zaposlenika i 350 djece. Dječja ustanova Žižula uključena je u mnoga zbivanja u lokalnoj zajednici i ostvaruje suradnji s lokalnom i državnim institucijama na unaprjeđenju odgoja djece predškolske dobi.

Zorana Ivić članica je Hrvatske udruge poslovnih žena Krug Šibenik i jedna je od inicijatorica osnivanja šibenske podružnice te ženske udruge cilj koje je promicanje poduzetništva žena, ohrabrivanje žena na ulazak u poduzetničke vode te stvaranje mreže za suradnju žena poduzetnica u Hrvatskoj i cijeloj regiji.

Iz kategorije: Vijesti