Datum objave: 22. Svibanj 2013

HNK Šibenik i Paukove izjave ujedinili Vidovića i Baru

Diana Ferić
Diana Ferić

"HNK Šibenik je najveći porezni dužnik u Gradu Šibeniku i peti u Hrvatskoj pa je pravo pitanje  kako taj klub kojemu je godinama blokiran žiro račun posluje.To nije politikantstvo nego pitanje zakonitosti na kojoj inzistirama", upozorila je Anita Bara predsjednica Županijske organizacije SDP –a i kandidatkinja SDP-a, HNS –a , HSLS –a i HSU – za županicu Šibensko – kninske županije koja ulazi u okršaj s Paukom u drugom krugu, na današnjoj konferenciji za novinare koju je održala, što je posebno zanimljivo, prvi put zajedno s predsjednikom GO SDP –a i zamjenikom gradonačelnika Grada Šibenika i saborskim zastupnikom Frankom Vidovićem s kojim, inače, ne surađuje.

Povod za to bile su izjave Gorana Pauka s jutrošnje konferencije za novinare koju je održao nakon što je Komisija za licenciranje HNS –a odbila dati licencu HNK Šibenik i tako ga gurnula u treću  ligu. Pauk je oboje prozvao da se javljaju kao dušobrižnici tog nogometnog kluba, a Vidović mu je danas na to odgovorio. „Predsjednika NK Šibenik i šibensko – kninskog župana Gorana Pauka Pauka može biti sram. To je čovjek kojemu je uvijek kriv netko drugi i želi sada to pokazati kao bjelosvjetsku zavjeru, a kriv je on koji je predsjednik kluba",  kazao je Vidović i otkrio koliko je Grad Šibenik ubrizgao novaca HNK Šibeniku - od 2012. godine oko 2, 2 milijuna kuna za preoblikovanje, kreditne obveze i funkcioniranje kluba za koji je ustvrdio da je simbol Šibenika.

Anita Bara ističe kako njezino inzistiranje na zakonitosti polovanja HNK Šibenik vodi k ozdravaljenju tog kluba koji, kakav je sada, ne služi na čast ni Šibeniku ni onika koji ga vode. Ona je već jučer, na konferenciji za novinare, čuvši što se sprema HNK Šibeniku kazala: " Župan <pauk HNK Šibenik vodi u treću ligu, a Županiju je već odavno u treću ligu doveo".

Iz kategorije: Vijesti