Datum objave: 22. Svibanj 2013

Ivan Klarin:Otok Murter konačno dobio siguran prilaz s magistrale i autoceste

Diana Ferić
Diana Ferić

Novoizgrađeni rotor na križanju Jadranske magistrale i ceste za otok Murter učinio je promet sigurnijim, a njegova je funkcija u prvom redu usporiti brzinu kojom se do sada vozilo na tom dijelu magistrale“ , kazao je Ivan Klarin načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP –a koji je danas novinarima s ponosom predstavio to prometno rješenje u koje su Hrvatske ceste uložile 4 milijuna kuna, a pozitivno je što je to napravio nakon što je već u prvom krugu dobio izbore za načelnika Općine Tisno i nije tu investiciju nije iskoristio za svoju promidžbu.  Važnost tog projekta potvrdila je i Irena Mudronja, njegova voditeljica u Hrvatskim cestama.

Klarin je napomenuo kako tom dionicom prođu brojni turisti koji godišnje na otoku Murteru ostvare milijun noćenja i kako je to  do sada bila crna točka na kojoj su se događale prometne nesreće s teškim posljedicama. „ Na ovoj dionici Jadranske magistrale vozači su i iz pravca Zadra i iz pravca Šibenika razvijali velike brzine, a oni koji su se prestrojavali na cestu na Murter bili su ugroženi, pogotovu turisti koji nisu poznavali tu dionicu. Osim toga, tu su se stvarali i veliki prometni čepovi kada bi se spustio Tišnjanski most. Sada je to riješeno“, ustvrdio je Klarin.

Izgradnji rotora prethodilo je uređenje prometnice od autoceste prema Splitu preko Dazline do Kapele u što su Hrvatske ceste uložile 8 milijuna kuna, a rotor ih je stajao 4 milijuna kuna. To je jedna od najvećih investicija Hrvatskih cesta u Šibensko – kninskoj županiji. Do nje nije bilo niti lako doći, a prethodio joj je 20 – tak zahtjeva Općine Tisno prema Hrvatskim cestama i brojni sastanci u Hrvatskim autocestama pa je Klarin zaključio da bi nakon svega toga i zatvorenih očiju u Zagrebu došao do sjedišta Hrvatskih cesta. No on je zadovoljan jer se taj problem riješio pa je prilaz otoku Murteru s autoceste i Jadranske magistrale jednostavniji  i sigurniji.

Iz kategorije: Vijesti