Datum objave: 21. Svibanj 2013

Drugi izborni krug ili kako se "mulja" građane

Diana Ferić
Diana Ferić

Razuvjerili su nas vrlo brzo, na početku  drugog kruga između dvojice kandidata dr. Željka Burića ( HDZ,HSP dr.A.S. i HČSP ) i dr. Ante Županovića ( SDP, HNS i HSLS), da će se  koplja lomiti oko za građene bitnih, egzistencijalnih stvari. Nasuprot tomu, nakon što je HDZ danas održao konferenciju za novinare, a SDP, odnosno Izborni stožer dr. Županovića promptno reagirao prije nego je i dobio relevantne informacije, pokazalo se da uživaju u komuniciranju u šiframa preko medija i da ne osjećajući uopće potrebu da javnosti obrazlože o čemu je riječ.


Počelo je izjavom Ante Kulušića: „SDP i HNS nas optužuju između ostaloga i za političko kadroviranje, a vidimo i sada kako se to radi. Gradska je vlast prije tri dana raspisala natječaj za voditelja Međunarodnog dječjeg festivala.  Zašto je natječaj raspisan prije tri dana, a znalo se da dosadašnja voditeljica ide u mirovinu? Zna se za koga je raspisan taj natječaj. Spreman sam smo kovertirati potez, a ako griješimo častimo vas",  kazao je na kraju današnje konferencije za novinare Ante Kulušić ne navodeći o kome je riječ.

No, SDP, za razliku od javnosti , očito zna o čemu i o kome je riječ pa je promptno odgovorio: “Na kraju današnje slavodobitne konferencije za tisak kada je ustvrdio da je aktualna vlast nastavila s navodnom praksom zapošljavanja podobnih kadrova na značajne pozicije u javnim ustanovama te kao primjer naveo natječaj za voditelja MDF-a. Slučajno ili ne, zaboravljaju da mjesto za voditelja ne raspisuje Grad Šibenik, već ravnateljica HNK Šibenik koja je, kao što je poznato, prominentna članica HDZ-a i očito radi na način stranačkih kolega, koji u vrijeme svog mandata na vlasti ni kućne ljubimce nisu birali ako nisu podobni", kažu u priopćenju i tim  su odgovorom zeznuo stvar  jer su pokazali su da znaju o čemu je riječ, a nisu reagirali iako imaju i moći obvezu da to naprave.

Doznali smo iz svega toga sljedeće: Dosadašnja ravnateljica Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik, Jasenka Ramljak, otišla je prvog siječnja ove godine u mirovinu, a natječaj za njezina nasljednika objavljen je tek nedavno i zaključen je u petak, 17. svibnja. Istina je da je takav tajming mnogima čudan jer se to radi uoči početka ovogodišnjeg MDF-a i nakon što je sav posao za ovogodišnji MDF obavljen. Javilo se pet kandidata, između ostalih i sin jedne visoke gradske dužnosnice koji ispunjava uvjete. O tomu gradska vlast ima informacije i, prema neslužbenim informacijama, sve je napravljeno u dogovoru s njima, tim više što je Kazališno vijeće, koje su oni imenovali, odobrilo raspisivanje natječaja. Suglasnost je trebao dati i Sindikat na čelu kojeg je njihova kandidatkinja za Gradsko vijeće i o svemu sve zna. Ona je i članica Kazališnog vijeća i u predizbornoj kampanji je  i predstavljalja program SDP -a pa se čini  smiješnim za sve optuživati ravnateljicu koju su, uostalom oni sami izabrali, bez obzira kojoj opciji  pripada i koja nije mogla ništa napraviti bez  Kazališnog vijeća koje su sami izabrali i na koje imaju utjecaj.

Iz kategorije: Vijesti