Datum objave: 20. Svibanj 2013

SDP i HNS se i dalje nadaju pobjedi u utrci za gradonačelnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Kandidati SDP –a, HNS –a i HSLS –a za vodstvo Grada Šibenika – dr. Ante Županović, kandidat za gradonačelnika i Franko Vidović  i Petar Baranović, kandidati za njegove zamjenike  na današnjoj su konferenciji za novinare izborne rezultate u prvom krugu u kojem je dr. Željko Burić, kandidat HDZ-a, HČSP –a i HSP –a A.S. dobio više glasova sveli na  sukob dipli i urbane kulture, ali  su i prozvali dr Željka Burića zbog navodno loših  poslovnih  rezultata  u šibenskoj Općon bolnici. 

Predsjednik GO SDP - a i kandidat za zamjenik gradonačelnika Franko Vidović je zahvalio biračima na ukazanom povjerenju i kazao kako očekuje da će birači u drugom krugu znati razlikovati, kao je kazao,  tko je čistih ruku i čistog obraza, a tko nevjerodostojan. „ Građani moraju znati da je glas za dr. Željka Burića zapravo glas za Antu Kulušića, te da su ovo izbori između gusala i ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila, gusala i Terranea, plaže Banj ili Osnovne škole Meterize“, kazao je Vidović. Dodao je i to da je ova koalicija vodila afirmativnu kampanju u kojoj se govorilo o rezultatima.

"U vrlo sličnoj smo poziciji kao i prije četiri godine kada se razlika, koja je i ovog puta vrlo mala u korist dr. Burića, okrenula u našu korist, samo što danas imamo još više razloga za optimizam", istaknuo je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i dodao da ova gradska uprava ne priča prazne priče, već realizira projekte i gradi objekte, ali na reprezentativan i realan način, što građani sigurno prepoznaju.

U ime Hrvatske narodne stranke medijima se obratio predsjednik  Županijskog vijeća te stranke Petar  Baranović koji je istaknuo: "Nemamo namjeru propustiti priliku da stanemo frontalno sa strankom koja je u Šibeniku opterećena aferama, čiji čelnici imaju nesrazmjer u imovinskim karticama i loše rezultate. Nemamo namjeru ustuknuti pa da takvi ljudi vode naš grad." Dodao je kako ova gradska uprava ima kontinuitet odgovornog upravljanja gradom, bez zaduživanja i afera, s jasno vidljivim rezultatima. Neka to bude motiv građanima da izađu na izbore u drugom krugu i sačuvaju Šibenik kakav treba biti“, zaključio je Baranović

Iz kategorije: Vijesti