Datum objave: 20. Svibanj 2013

HDZ ima šansu dobiti vlast u šibenskom Gradskom vijeću

Diana Ferić
Diana Ferić

HDZ s koalicijskim partnerima HSP A. Starčević, HSS i HČSP ima u konačnici 12 vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću Grada Šibenika i sasvim sigurno će uz potporu potencijalnih koalicijskih partnera imati većinu.  Koalicija SDP-HNS-HSLS osvojila je devet mandata u Gradskom vijeću i po svemu sudeći gubi vlast u Gradskom vijeću. Po dva mandata dobile su nezavisne liste Ate Gašperova Čače i Stipe Petrine.                                                                                                                       

Tko će biti gradonačelnik Šibenik bit će odlučeno u drugom izbornom krugu za 14 dana u izravnom srazu kandidata HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera dr. Željka Burića koji je u prvom krugu dobio oko 43 posto glasova i kandidata koalicije SDP-HNS-HSLS dr. Ante Županovića koji je dobio povjerenje oko 37 posto birača.
U županijskoj skupštini ponovno će jezičak na vagi biti vijećnici SDSS-a. Na jučerašnjim izborima koalicija HDZ-HSP A. Starčević-HČSP osvojila je devetnaest mandata, koalicija SDP-HNS-HSLS-HSU devet mandata, Nezavisna lista Stipe Petrine osam mandata, tri mandata dobio je SDSS-a, te dva mandata HSS. Županijska skupština imat će 43 vijećnika jer će jedan predstavnik srpske manjine ući izravno prema Zakonu o nacionalnim manjinama.
Za dužnost župana u drugom krugu nadmetat će se dosadašnji župan, kandidat koalicije HDZ-HSP A. Starčević-HČSP Goran Pauk i kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU Anita Bara.

Iz kategorije: Vijesti