Datum objave: 19. Svibanj 2013

HDZ vodi u Šibensko - kninskoj županiji i Gradu Šibeniku, Anita Bara dobila više od očekivanog

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon obrađenih 66 posto  posto biračkih mjesta u Gradu Šibeniku dr. Željko Burić  iz koalicije HDZ,HČSP, HSS i HSP.dr-A.S. vodi s oko  43  posto glasova, a drugi je dr Županović kandidat koalicije SDP,HNS i HSLS s oko 37 posto  posto glasova. Na trećem mjestu je Emil Guberina s oko 5,8 posto glasova, a za vratom mu dahće Jurica Burazer iz HSP -a s 5,59 posto glasova, prema podatcima iz Izbornog stožera HDZ -a u Šibeniku.

Goran Pauk, kandidat koalicije HDZ, HČSP, HSS i HSP dr.A.S. za župana Šibensko - kninske županije osvojio je nakon što je obrađeno 65 posto biračkim mjesta ipak 46,25 posto glasova što znači da nije sigurno hoće li biti drugog kruga, a Anita Bara (SDP,HNS,HSLS) ima  oko 32,1 posto glasova.  Anita Bara je, priznaju svi, najveće iznnenađenje  ovih izbora.U Skupštinu Šibensko - kninske županije HDZ i partneri su osvojili oko 34 posto glasova i njemaju apolutnu većinu a ulaze još samo SDP s kolicijskim partnerima  i Stipe Petrina koji su dobili po oko 20 posto glasova što znači da je neizvjesno tko će imati prevlast u županijskoj skupštini.

Na izborima za Gradsko vijeće Grada Šibenika, prema nepotpunim podatcima,  premoćno vodi koalicija  na čelu s HDZ - om koja ima oko 35,17 posto glasova i dobiva  11 mjesta u Vijeću , slijedi koalicija  SDP -a, HNS i HSLD -a   s  oko  27,5 posto glasova i 10 mjesta, a prag su još prošle samo  Nezavisne  liste Ante Gašperova Čaće  i Stipe Petrine koji dobivaju po 2 mjesta,  prema podatcima Državnog izbornog povjerenstva.

Objavljeno ranije.Optimizam u Izbornom stožeru HDZ , nakon prvih privremenih rezultata lokalnih izbora u Gradu Šibeniku i Šibensko - kninskoj županiji, i za sada šutnja u Izbornom stožeru SDP - tako izgledaju prve reakcije na te privremene rezultate. Pobjednici izbora u prvog krugu su Branka Juričev Martinčev u Gradu Vodicama i Nediljko Dujić u Skradinu, oboje iz HDZ te Ivan Klarin iz SDP -a u Tisnom HDZ -a. Prema podacima s 14 posto biračkih mjesta u Gradu Šibeniku najviše glasova je dobio dr Željko Burić iz koalicije na čelu s HDZ - om, s 43,8 posto, na drugom mjestu je dr Ante Županović kandidat SDP-a, HNS -a i HSLS -as oko 37 posto glasova,  Emil Guberina je osvojio oko 6,5 posto glasova i Jurica Burazer iz HSP oko 5,2 posto. Na izborima za Županijsku skupštinu vode HDZ i partneri s 46,3 posto, na drugom mjestu su SDP,HNS i HSLS koji su dobili 26,6 posto, a slijedi lista Stipe Petrine s 15,8 posto glasova. Preko izbornog praga su za sada prošli još HSP i HSS.

Iz kategorije: Vijesti