Datum objave: 18. Svibanj 2013

Pogledajte kako su se u Žižuli prisjetili zaboravljenih igara djetinjstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Dječji vrtić Žižula obilježio je danas Dan vrtića u parku u Skradinu već tradicionalnim druženjem roditelja, djece i teta kroz sportsko - edukativne i likovne aktivnosti, a najatraktivnije su bile zaboravljene igre djetinjstva koje su igrali roditelji. Odazvali su se brojni roditelji s djecom koja polaze Žižuline vrtiće u Ražinama, Skradinu, Dubravicama, Tribunju,i Sitno Donjem i na Meterizama

"Nismo mogli ni ove godine odoljeti ljepoti skradinskog parka i mirisu Krke pa smo se ponovno, već sedmu godinu okupili na tom prostoru. Program je tematski svake godine drukčiji. Ovogodišnja tema proizašla je iz projekta "Zaboravljene igre djetinjstva". Procijenili smo da mali broj roditelja zna igre: Laste prolaze, Kolariću Baniću, Širi širi, Neka puca, Ledene babe, Crna kraljica, Došla majka s kolodvora, pa čak i preskakati laštik ili konop pa je to bio povodom da neke na to podsjetimo, a neke naučimo te igre i vratimo ih u djetinjstvo", kazala nam je Zorana Ivić, ravnateljica Dječjeg vrtića Žižula.

Izbor takvih sadržaja tog svojevrsnog team buildinga i nadmetanja roditelja i djece bio je pun pogodak o čemu su zorno svjedočili osmjesi na licima roditelja, djece i teta i ležerna atmosfera u kojoj su se svi zabavili, ali i nešto naučili. Bila je to još jedna potvrda mudre izreke da su igra i druženje najljepša staza života koja se zove djetinjstvo.

Osmijeh na licima svih prisutnih još jednom je potvrdio onu staru da su igra i druženje najljepša staza života koja se zove djetinjstvo.

Iz kategorije: Vijesti