Datum objave: 18. Svibanj 2013

Nezakonitosti u prikupljanju potpisa za inicijativu "U ime obitelji

Diana Ferić
Diana Ferić

Sve veći broj građana žali se na volontere inicijative "U ime obitelji" koji se pri svom skupljanju potpisa potrebnih za referendum kojim žele zabraniti istospolne brakove, svjedoče građani, koriste raznim "prljavim" metodama - od ucjena, prijetnji i uvreda pa sve do prisile, prenosimo s portala indeks.hr. Prema našim saznanjima takvih slučajeva ima i u Šibeniku, pa tako kućepazitelj jedne zgrade na Baldekinu obilazi stanare od vrata do vrata tražeći od njih da potpiše tu peticiju.

Kao odgovor, pokrenuta je i anti-inicijativa "U ime SVAKE obitelji" koja okuplja sve one koji se zalažu za toleranciju i jednakost prava za sve, a na čijim se stranicama mogu pronaći primjeri "metoda operiranja" nasrtljivih volontera.

"Pa i izgledaš kao da voliš žene, trebala bi sjesti na mog da vidiš što je muško!", riječi su koje je jedan od skupljača potpisa inicijative "U ime obitelji" dobacio djevojci koja im je pokraj studentskog doma Stjepan Radić odbila dati svoj potpis. Studenti nekih fakulteta već su se javno pobunili zbog činjenice da je prikupljanje potpisa dozvoljeno unutar fakultetskih zgrada.

A osim na fakultetima, potpise se, svjedoče građani, prikuplja i po bolnicama, javnim ustanovama, državnim tvrtkama i na drugim radnim mjestima! Građani se žale kako mnogi od njih zbog toga osjećaju pritisak.

Ni ucjenjivačke i prijeteće metode podupirateljima inicijative "U ime obitelji" nisu strane pa se tako proširio njihov poziv na maltretiranje trgovačkih centara koji im nisu dozvolili prikupljanje potpisa pozivima i mailovima ucjenjivačkog sadržaja.

Ima i onih koji navode da su svoj potpis za inicijativu morali dati pod prisilom - ako ne potpišu ne mogu ići na zaručnički tečaj obavezan za sve one koji žele sklopiti crkveni brak. Također, neki navode kako pojedine osobe pred crkvama potpisuju više članova svojih obitelji na popise, piše indeks.hr.

Iz kategorije: Vijesti