Datum objave: 18. Svibanj 2013

Šibenčanka Anita Šupe izdaje prvu LCHF kuharicu koja ruši predrasude

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Anita Šupe nutricioniskinja koja se školovala u Švedskoj i njena suradnica Arijana Miljević  Bugenvilija pripremile su prvu hrvatsku LCHF kuharicu.To je knjiga recepata, ali i praktičnih savjeta  koja objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani,  a uskoro će izaći iz tiska.

LCHF prehrana podrazumijeva smanjen unos ugljikohidrata i povećan unos masnoća. Prirodne masnoće (zasićene masne kiseline i kolesterol iz mesa, jaja, maslaca i sl.) prema tom načinu ishrane, nisu štetne i možemo slobodno koristiti u pripremanju hrane što doprinosi boljem okusu i dužem osjećaju sitosti.

Tvrdnja da su te masnoće nezdrave, kažu pobornici LCHF prehrane, počiva na mitovima i zabludama

"Naša namjera nije bila čisto sakupljanje i tiskanje LCHF recepata, već nešto puno više. Cilj je bio pripremiti pravi vodič za LCHF način života, koji će biti edukativan, inspirirajući, ugodan oku i praktičan u rukama Stoga knjiga sadrži oko 250 recepata s kojima smo pokrili sve. Od kruhova i peciva, jela s jajima i drugih finih jela za doručak, preko juha i predjela do glavnih jela. Od zanimljivih i ukusnih priloga (koji nisu krumpir, tjestenina i riža…), salata, samostalnih malih jela za svaku priliku, do brzih jela, grickalica, torti i kolača;

 U kuharici će biti objavljeno i oko 180 profesionalnih fotografija Arijane Miljević  Bugenvilija  te Šibenčanke Danijele Bolanča. Sadrži i popratne edukativne tekstove o prehrani - koja je razlika između LCHF i Paleo koncepta te kako pronaći svoj optimalan način prehrane, zašto smo odbacili pšenicu i ostale žitarice, predrasude o masnoćama i bajke o biljnim uljima, praktični vodič kroz masnoće u kuhanju itd. Tu su i tekstovi o namirnicama, npr. o jajima, iznutricama, orašastim plodovima, začinskom bilju, gljivama, steviji, medu kao i registar malih proizvođača  zdrave hrane u Hrvatskoj.

Knjigu možete naručiti po promotivnoj cijeni od 148 kn, a sve inofrmacije možete dobit na e- mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Iz kategorije: Vijesti