Datum objave: 17. Svibanj 2013

Ante Kulušić na predizbornom skupu:Šibenik više nikada neće biti crven!

Diana Ferić
Diana Ferić

Završni skup koalicije HDZ-HČSP i HSP dr.A.S. za Šibensko - kninsku županiju i Grad Šibenik održan je večeras na Trgu Pavla Šubića, a predstavljeni su kandidati za čelne funkcije i svi kandidati s izbornih lista među njima i najljepša svjetska sportašica Antonija Mišura koja je napustila pripreme reprezentacije kako bi došla podržati svoje kolege s lista.

Ante Kulušić, predsjednik ik ŽO HDZ - a izjavio je kako će HDZ pobijediti u svim jedinicama lokalne samouprave i da im na ruku ide, kako je kazao, nesposobna hrvatska vlada koja vodi zemlju u propast. Ustvrdio je da je nesposobnost Vlade preslikana u Gradu Šibeniku. Kritizirao je SDP - ov i HNS - ov promidžbeni materijala u kojem se spominje 100 koraka koje su napravili u Šibeniku: " Jedino što su napravili je 100 metara trotoara i 100 metara plaže Banj. Nisu napravili ništa od onoga što su obećali i sramota je što se ta brojka koja je na vlasti u Šibeniku ponovno kandidira", rekao je Kulušić i uzviknuo "Šibenik više nikad neće biti crven!"

Šibensko - kninski župan Goran Pauk je kazao kako je aktualna gradska vlast u Šibeniku u 4 godine uredila samo Banj i da Županija taj projekt podržava. Nabrojio je što se sve u Županiji napravilo u protekle 4 godine. " Pomagali smo poljoprivrednicima, ribarima, seoskim domaćinstvima, turizmu i svima ostalim. Gradili smo infrastrukturu i pripremali se za Europsku uniju. Šibensko - kninska županija spremna je sutra igrati u Europi. Od 2003. godine u Županiju je uloženo 40 milijuna eura iz pretpristupnih fondova. Imamo ekipe stručnjaka koje su spremne aplicirati na bilo koji natječaj. Primjer je šetnica u kanalu svetog Ante koju je osmislila, kandidirala i od Europe dobila novac javna ustanova za zaštićene dijelove prirode uz pomoć Županije", ustvrdio je Pauk. U novom mandatu će se, kako je kazao, koncentrirati na unaprjeđenje intelektualnih, ljudskih resursa i uvođenje novih tehnologija, a primjer je otvaranje Inovacijskog centra u Kninu. "Već samo to što nisam otišao u Sabor, a mogao sam, već sam ostao odraditi mandat župana do kraja daje mi za pravo da od vas zatražim još jedna mandat", zaključio je.

Dr. Željko Burić, kandidat za gradonačelnika Grada Šibenika također se osvrnuo na SDP - ovih 100 koraka za Šibenik kazavši da aktualna gradska vlast nije znala niti hodati, a kamo li što drugo. Kazao je i kako se na području TEF -a sve crni, ali ne samo od troske koju nisu do kraja uklonili nego više zbog toga što  60 posto tog atraktivnog prostora nije u rukama Grada i njime ne može upravljati. "Kritizirali su bivšu vlast zbog navodno štetnih ugovora za Obonjan. A što su oni napravili poništili te ugovore, a Obonjan je zarastao u šikaru. Mi se toliko ne razlikujemo po programima jer svi više manje znamo što Šibeniku treba već se razlikujemo i moći i sposobnosti da to što treba i provedemo. Moj konkurent dr Županović mi je uputio pitanje što je s novom bolnicom, a mi nismo uspjeli napraviti njezin idejni projekt upravo zbog toga što su u Saboru nedostajale dvije ruke, i to ruke njegovih zamjenika koji su i saborski zastupnici, da šibenska bolnica dobije 2 milijuna kuna. Da smo taj novac dobili imali bismo idejno projekt nove bolnice," zaključio je Burić.

Šibenski student Ante Škugor pročitao je pismo potpore šibenskih studenata iz Zagreba i Splita dr. Željku Buriću u kojem ga pozivaju da kao budući gradonačelnik stvori uvjete da se mladi Šibenčani mogu vratiti u svoj grad.
Na predizbornom skupu nastupili su klapa Maslina i narodni pjesnik dane Jurić iz Dubravica na guslama. Nakon toga je na scenu stupio  Giuliano, a priređen je i roštilj.
 

Iz kategorije: Vijesti