Datum objave: 16. Svibanj 2013

Trg A. Hebranga i OŠ „Tin Ujević“ (konačno) u novom ruhu

Diana Ferić
Diana Ferić

Uređeni okoliš škole „Tin Ujević“, priključak Trga A. Hebranga na Bosansku ulicu i novo parkiralište „Plavi neboder“ danas je građanima na uporabu predao gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović.                                                                                                                                              

Središnji dio gradske četvrti Baldekin koji je desetljećima bio zanemaren i zapušten konačno je dočekao bolje dane. Uprava grada Šibenika uredila je okoliš škole „Tin Ujević“ i priključak Trga A. Hebranga na Bosansku ulicu, a gradsko poduzeće „Gradski parking“ je zapuštenu javnu površinu ispred Plavog nebodera pretvorilo u parkiralište oplemenjeno novom zelenom površinom s cvjetnim napisom „Šibenik u srcu“.
Novouređene javne površine i parkiralište danas je građanima na uporabu predao gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović. On je kazao da je gradskoj upravi prioritet bio uređenje okoliša osnovne škole „Tin Ujević“ dok su izgradnja parkirališta s travnjakom i cvijetnjakom te dovršenje spomenika Draženu Petroviću prva faza uređenja i rješenja jednog od najvećih gradskih komunalnih i prometnih problema, a to je raskrižje Bosanske ulice i Ulice Stjepana Radića. Konačno rješenje je, kao što je poznato, izgradnja rotora koja bi trebala započeti po završetku turističke sezone.
„Izuzetno sam zadovoljan što smo konačno uredili okoliš škole. Smatram da je primjereno uređen. Građani su pozitivno prihvatili to što radimo, a nama je najvažnije da su zadovoljni i učenici koji tu pohađaju nastavu. Posao još nije u cijelosti završen. Ostali su još neki detalji koje ćemo vrlo brzo dotjerati. Sve ovo trebalo je učiniti puno ranije. Škola i Trg A. Hebranga čekaju na ovo već nekoliko desetljeća. Zadovoljan sam što uspješno rješavamo komunalne i prometne probleme ovog dijela grada.“ – kazao je dr. Ante Županović.
„Ovo što je učinjeno oko škole i na Trgu A. Hebranga veliki je pomak za naše sugrađane koji ovdje žive, za školu i učenike, međutim gledajući u cjelini riječ je ipak o malom i jednostavnom građevinskom zahvatu. Sve što smo tu napravili koštalo je 380 tisuća kuna pa mi nije jasno što su čekali i čime su se bavili oni koji su prije nas bili na vlasti, a sada žele probuditi Šibenik?“ – dodao je zamjenik gradonačelnika Franko Vidović.
Nakon predaje na uporabu okoliša škole i priključka Trga A. Hebranga na Bosansku ulicu, gradonačelnik Ante Županović otvorio je na prigodnoj svečanosti i novouređeno parkiralište „Plavi neboder“.
To parkiralište s osamnaest parkirnih mjesta i zelenom površinom koja je oplemenila taj dio gradske četvrti Baldekin, prva je samostalna investicija gradskog poduzeća „Gradski parking“.
„Mislim da o nama i našem odnosu prema gradu najbolje govore naša djela. Zadovoljan sam što smo i ovdje pokazali kako svoju ljubav prema našem Šibeniku pretvaramo u trajne vrijednosti i dobrobit njegovih građana.“ – kazao je gradonačelnik Županović. 

Iz kategorije: Vijesti