Datum objave: 16. Svibanj 2013

Fond fiinacira nabavu press kontejnera za Kaprije

Diana Ferić
Diana Ferić

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će nabavu press kontejnera za sakupljanje komunalnog otpada na šibenskim otocima, priopćili su iz Ureda gradonačelnika. Prema tom odluci Grad Šibenik  će od od  Fonda dobiti 77 000 kuna  od ukupno 192.500,00 kuna, koliko iznose troškovi za te kontejnere.

Komunalni otpad se na Kapriju, kako je obrazloženo Fondu, do sada odlagao na glavnom trgu, u blizini obale i glavnog pristaništa, u najlon vrećama  i jednom ili dvaput tjedno se prevozio na kopno. To je bio i ekološki problem i stvarao je ružnu sliku o tom otoku.

Zahvaljujući presama smanjit će se volumen tog komunalnog otpada i  olakšati njegov transport, a više novca će se moći utrošiti u prikupljanje smeća po otoku. Fond je utvrdio da će nabava  press kontejnera omogućiti  djelotvornije  gospodarenje otpadom u skladu s načelima Zakona o zaštiti okoliša i Zakona o otpadu kao i Strategije gospodarenja otpadom Republike Hrvatske i osigurao dio sredstava, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Iz kategorije: Vijesti