Datum objave: 15. Svibanj 2013

FOTO: Šibenski sunčani svibanj zrači optimizmom

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik može se pohvaliti čak 20 posto boljim ovogodišnjim travanjskim turističkim učinkom od prošle, rekordne, turističke sezone, a sunčani svibanj doslovno zrači optimizmom.                                                                                                                                                                                  

Sivi oblaci krize i recesije koji su se nadnijeli nad gotovo cijelo čovječanstvo ovih su svibanjskih dana, čini se manje  tamni i prijeteći nad Šibenikom i šibenskom rivijerom. Sam grad Šibenik već danima je pun turista koji dolaze razgledati njegove znamenitosti, a uglavnom uredne i lijepo uređene plaže duž šibenske rivijere privukle su prve kupače i ljubitelje sunca. Na Skradinskom buku i u nacionalnom parku „Krka“ turista je više nego inače možda zahvaljujući i brojnim učeničkim ekskurzijama.

Da razloga za optimizam pa i malo euforije ima, potvrdio je danas na osnivačkoj skupštini Udruge „Raspršeni hotel Šibenik“ direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole. On je iznio podatak da je Grad Šibenik tijekom travnja posjetilo čak 20 posto više turista nego u isto vrijeme prošle godine. Treba podsjetiti da je prošlogodišnja sezona bila najbolja u povijesti šibenskog turizma pa će fotografije snimljene duž šibenske rivijere dobiti puni smisao.
 

Iz kategorije: Vijesti