Datum objave: 15. Svibanj 2013

IZBORI 2013: Dr. Jurišić (SDP) pozvao dr. Burića (HDZ) da mu vrati posuđeni udžbenik anatomije

Diana Ferić
Diana Ferić

Dr. Tomislav Jurišić i Igor Tanfara: „Pošast biblijskih dimenzija ostavio je u za sobom dr. Željko Burić koji je dvanaest godina samovoljno i despotski, bez kontrole i nadzora vladao šibenskom bolnicom.“                                                                                                                                                  

Dr. Tomislav Jurišić, član Gradskog odbora SDP-a Grada Šibenika i Igor Tanfara, bivši vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Grada Šibenika reagirajući na medijske istupe dr. Željka Burića bivšeg ravnatelja Opće bolnice šibensko – kninske županije i aktualnog kandidata koalicije HDZ - HSP A. Starčević – HČSP – HSS za gradonačelnika Šibenika održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su podijelili vlastitu rekapitulaciju financijskog poslovanja Opće bolnice šibensko – kninske županije te iznijeli niz osobnih stavova i ocjena o radu i osobi dr. Željka Burića.  

Dr. Tomislav Jurišić je kazao kako je rekapitulacija koju su napravili rezime dvanaestogodišnje „despotske vladavine dr. Željka Burića“.
„Početkom devedesetih godina Šibenska, Splitska, Dubrovačka i Zadarska bolnica bile su ravnopravne, a sada je šibenska potonula u treću kategoriju. Treba biti pošten i reći da su u razdoblju vladavine dr. Burića izvršene brojne rekonstrukcije i dogradnje. Nikada se u povijesti nije napravljeno više građevinskih radova. Dr. Burić je imao, čim je došao na tu funkciju, projekt nove bolnice ali je on od toga odustao jer u gradnji nove bolnice nema baš puno mjesta za njega i odmah se orijentirao na ono što ga najviše zanima, a  to je građevinarstvo. Napravio je puno, a napravio bi i više da mu osobno nisu smetali bolesnici i medicinsko osoblje“, kazao je dr. Tomislav Jurišić.
On je, osim toga, reagirajući na istupe dr. Burića u medijima iznio svoje sumnje u točnost i istinitost imovinske kartice dr. Burića te insinuirao da ge je „vjerojatno pisao u brzini pa je zaboravio neke stvari“.
„Čudno je da uz sve ta aktivnosti nema nekih velikih  sredstava i imovine“ upozorio je dr. Tomislav Jurišić te dodao da građane ovog grada treba zabrinjavati činjenica da sve manje pacijenta ostaje na liječenju u Šibeniku, a sve više ih odlazi prema Split, Zadar i Zagreb. „Indikativno je ti to da doktori medicine koji žele dobiti specijalizaciju, a žive u Šibeniku teško do toga dolaze i u pravili se specijalizacije dodjeljuju  kolegama iz okolnih gradova koji neće ostati živjeti u Šibeniku. Ovih dvanaest godina u šibenskoj bolnici se dogodila pošast biblijskih dimenzija. Burić je vladao samovoljno i despotski, bez kontrole i nadzora, a sve je snage upregao da nas građane uvjeri da ostavlja bolnicu čak u dobitku. To je jedna teška ironija koja je primjerena njegovom karakteru o kojem danas neću govoriti“, - kazati je dr. Tomislav Jurišić. 
Raščlambu financijskog poslovanja Opće bolnice šibensko – kninske županije obrazložio je Igor Tanfara: „Želim raskrinkati neistine o poslovanju bolnice koje se iznose u javnosti. Stanje je katastrofalno. Šibenska bolnica ima i gubitak i dug. Župan Pauk i dr. Burić lažu i obmanjuju javnost. Izjava župana Pauka da ih ministarstvo ucjenjuje to je katastrofa. Istina je da je na dugove i gubitke potrošena cijela nova bolnica. Ni pijani milijuneri ne bi se ponosili ovim čime se ponosi dr. Burić. Ovako ne bi vodio bolnicu ni Joso Koka. Ovo je katastrofa. Mi smo upozoravali na laži i dezinformacije kojima se služi dr. Burić. O kakvim on uspjesima govori? To je sramota. To je katastrofa. Ne daj bože da nam taj čovjek dođe voditi grad. Opet će napraviti dugove kao HDZ prije pa će onda to netko morati pokrivati. Katastrofa. Užas. Razmišljao sam, ovo je slučaj za DORH, USKOK. Kako je moguće da netko napravi tolike dugove i gubitke i još postavlja uvijete. To je užas. Toga nigdje nema. I onda lažu tvrdeći da krediti i kamate nisu dugovi. Žalosno. Na dugove je potrošena cijela jedna nova bolnica. Ovako lagati i dezinformirati javnost. Ovo nije olajavanje ovo je istina o čovjeku koji se pred javnošću deklarira kao sposoban. Užas. Strava. Katastrofa. Bahatost… da ne kažem neku tešku riječ“, kazao je Igor Tanfara
Na kraju konferencije za novinare dr. Tomislav Jurišić je javno pozvao dr. Željka Burića da mu vrati udžbenik anatomije kojeg mu je posudio prije jedanaest godina.
„Meni ta knjiga više nije toliko važna, ali bi mogla pomoći mlađim kolegama pa ga molim da mi je vrati“, kazao je dr. Jurišić te se na kraju našalio kako zamišlja dr. Žejka Burića u skeču Montija Pajtona u kojem se ravnatelj bolnice ljuti zbog toga što su u njegovu bolnicu utrpali liječnike i bolesnike.
 

Iz kategorije: Vijesti