Datum objave: 14. Svibanj 2013

Nova plaža u Srimi već dobila Plavu zastavu

Diana Ferić
Diana Ferić

Novu šljunčanu plažu na Srimi koja se ovih dana dovršava obišao je danas šibensko – kninski župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnice Grada Vodice Branke Juričev Martinčev obišao je danas radove na uređenju plaže na Srimi. Nova plaža zadovoljila je stroge kriterije i već jed obila Plavu zastavu, a na njoj će se održati i središnja svečanost dodjele plave zastave u Hrvatskoj za 102 plaže i 18 marina 31. svibnja ove godine.

Uređenje te plaže stajat će oko 1.4 milijuna kuna od čega je 300 000 kuna uložila Županija temeljem sporazuma o zajedničkom financiranju za sanaciju pomorskog dobra, 640 000 kuna Grad Vodice i 362 000 kuna komunalna tvrtka Leć d.o. o. koja će financirati nabavu opreme.

Važno je istaknuti da je plaža uređena i prilagođena osobama s invaliditetom, te sadrži sanitarne čvorove za osobe s invaliditetom što je s 50 000 kuna financiralo

Uređenje srimske plaže biti će završeno za tjedan dana, a svojim karakteristikama i izgledom zadovoljiti visoke standarde kvalitete. Plaža je posuta oblutcima, do nje je izgrađena pristupna cesta od granitnih kocaka, izgrađena je šetnica uz koju se nalaze klupe i rasvjeta te je posađena borova šuma. Plaža ima i sanitarije za invalide te tuševe, pristupnu rampu za ulaz u more osoba s invaliditetom i caffe bar.


Izvođač radova je tvrtka Minigradnja iz Vodica, a projektant je Dinko Peračić, ARP d.o.o. Split. Ukupna investicija projekta uređenja plaže s opremom iznosit će cca 2.2 milijuna kuna.

Iz kategorije: Vijesti