Datum objave: 13. Svibanj 2013

Milanović na Podima:Gradonačelnik Županović i njegovi zamjenici su prva liga

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske danas je nakon Zadra posjetio Šibenik, najprije Gospodarsku zonu  Podi.                                                                                                                                                                                               

Na Gospodarskoj zoni Podi sastao sa šibenskim gradonačelnikom dr Antom Županovićem i njegovim zamjenicima i saborskim zastupnicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem.                                                                                                                                                                  

Nazočni su bili i direktori gradskih tvrtki. Bio je to sastanak „s nogu“ na kojem su čelni ljudi Grada Šibenika upoznali premijera s postojećim sadržajima na zoni Podi, ulaganjima u infrastrukturu i planovima za novih milijun čevornih metara površine koji je Grad Šibenika otkupio od Hrvatskih šuma.

U razgovoru s novinarima, premijer Milanović je potvrdio da njegov posjet Šibeniku dio lokalne predizbore kampanje, ali je dodao da to nije niti sjena onoga što se događalo 2009. godine kada je na vlasti bio HDZ i kada su državni dužnosnici otvarali sve i svašta. Kazao je i kako će ne samo HDZ nego i svi ostali sudionici za kampanju za predstojeće lokalne izbore potrošiti manje novca nego prije jer su pravila transparentna.

„Gradonačelnik Županović je odličan, prva liga. On i njegovi suradnici Franko Vidović i Petar Baranović rade kvalitetno. Nisam nikad čuo o korupciju u Šibeniku. U Šibeniku se vodi j kvalitetna, transparentna i europska politika. Ja ne glasam u Šibeniku, ali da glasam sigurno bih glas dao njima“, kazao je Milanović na novinarsko pitanje da ocjeni lokalna zbivanja u svjetlu predizbore kampanje.

Prosvjednu notu koju mu je uputio dana župan Goran Pauk, smatrajući da ga je premijerov protokom treba obavijestiti o njegovom posjetu Šibeniku, je komentirao:“On je u kampanji, a diplomatska, prosvjedna, nota je svojstvena diplomaciji, a ne ovoj razini politike.“

Gradonačelnik Županović je u izjavio novinarima kazao kako nije povrijeđena procedura. „Grad Šibenik je domaćin ovog susreta. Mi smo pozvali premijera Milanovića, a na sastanak u mom uredu smo pozvali i župana Gorana Pauka i on će nam se pridružiti“, kazao je gradonačelnik Županović.

Međutim , kako doznajemo iz Ureda župana niti on niti njegovi zamjenici neće biti na tom sastanku i oni i dalje tvrde da je premijerov protokol neopravdano zaobišao župana Pauka.

Iz kategorije: Vijesti