Datum objave: 10. Svibanj 2013

NAUTIČKI TURIZAM Predstavljena publikacija „Luke, sidrišta i marine Šibensko-kninske županije"

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Goran Pauk, Šime Vlašić, direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i Željko Dulibić, ravnatelj Županijske lučke uprave predstavili su danas u Uredu župana publikaciju „Luke, sidrišta i marine Šibensko-kninske županije“.                                                                                                                                    

Publikacija „Luke, sidrišta i marine Šibensko-kninske županije“ koja donosi cjeloviti pregled i opisa svih luka otvorenih za javni promet na području Šibensko – Kninske županije, popis svih lučkih kapetanija s adresama i kontaktima, te koordinate i podatke o svim sidrištima i marina predstavljena je danas javnosti na tematskoj konferenciji za novinare u Uredu šibensko – kninskog župana Gorana Pauka. Riječ je informativnom, edukativnom i praktičnom vodiču koji će nautičarima olakšati pronalaženje marina, luka i sidrišta u šibenskim vodama, ali pružiti i dragocjene podatke o tome što mogu poduzeti te kome se i kako trebaju javiti u slučaju nesreće na moru, požara ili onečišćenja mora. Za županiju koja 

24 luke nautičkog turizma, jedanaest sidrišta s 208 plutača za siguran vez, te isto toliko marina to je vrijedan vodič koji će bitno utjecati na poboljšanje razine turističkih ualuga ali istodobno i pridonijeti sigurnosti plovidbe morem i učinkovitijoj zaštiti okoliša.  

„Nautički turizam je najprepoznatljiviji i najkonkurentniji hrvatski turistički proizvod. Naša obala i otoci jedinstven su turistički simbol po kojem je Hrvatska poznata diljem svijeta, a u operativnom marketing planu naša županija je apostrofirana kao raj za nautičare.
Uvažavajući tu činjenicu i podatak da nautički turizam na području županije čini 25 posto ukupnog  nautičkog turizma Hrvatske te da je u tom segmentu ostvareno više od 500 tisuća noćenja u protekloj sezoni,  javila se ideja o izradi ove publikacije“, kazao je župan Goran Pauk na današnjem predstavljanju.

Vodič je tiskan u dvije tisuće primjeraka. Troškove njegove pripreme i naklade podijelili su Šibensko – kninska županija, Turistička zajednica Šibensko – kninske županije i Županijska lučka uprava.  

Župan Goran Pauk istaknuo je da tu publikaciju treba shvatit i kao bazu podataka koja će se u narednim godinama konstantno dopunjavati novim novim informacijama o lukama, sidrištima i marinama.



 

Iz kategorije: Vijesti