Datum objave: 10. Svibanj 2013

Ninić i Mikulandra predstavili poduzetničku listu za Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

 „Sramota je da šibenske tvrtke ne mogu dobiti posao niti na jednom većem objektu koji se  gradi ili  uređuje u Gradu Šibeniku. Ne samo da nisu dobile posao nego im nije pružena mogućnost da se  jave na natječaj“, ustvrdio  je Živko Mikulandra, drugi na nezavisnoj kandidacijskoj poduzetničkoj  listi  za Gradsko vijeće Grada,  na današnjoj konferenciji za novinare koju je održao s nositeljem  te liste Ivanom Ninićem.

Dodao je i da bi ga, da je gradonačelnik bilo sram da se to događa, a da ne može ništa napraviti. Kao primjere  naveo je preuređenje hotelskog kompleksa „Solaris“ u što  je uloženo 20 milijuna kuna te obnovu svih Ininih crpki na području Šibenika. Založio se za programe koje će stvarati novu vrijednost, a to znači za proizvodnju i razvoj poljoprivrede. Spomenuo je i navodnjavanje Donjeg polja za što se kao gradski vijećnik u prijašnjim mandatima zalagao. „Ako netko misli da je to što ja tražim apstrakcija ili nerealan projekt neka samo dođe na moje imanje i pogleda kakve sam pomidore uzgojio u svom plasteniku i takve bi programe trebalo razvijati“, kazao je Mikulandra. Zalaže se da se trgovačkim lancima propiše da moraju prodavati većinu domaćih proizvoda i surađivati s domaćim poduzetnicima, a ne, kazao je, da naša tvrtka Badis na Podima ima priliku folije koje proizvodi prodati jedino domaćem trgovačkom lancu „Djelo“.

Ivan Ninić je ponovio  svoju već poznatu tezu da je Šibenik ostao središnjica svih bitnih instucija i državnih službi. Naglasio je kako gradska vlast nije dobila  niti jednu bivšu vojarnu iako tvrde suprotno te da su neozbiljne  izjave da je Šibenik trenutno  grad s najviše dizalica u Hrvatskoj. Založio se da Šibenik, nakon što Hrvatska uđe u Eu postane središte dalmatinske regije, za što, tvrdi Ninić, u Šibeniku postoje svi preduvjeti.

Iz kategorije: Vijesti