Datum objave: 07. Svibanj 2013

Sve spremno za početak ABS -a na šibenskoj rivi

Diana Ferić
Diana Ferić

Sve je spremno za 5. izdanje sajma Adriatic Boat Show koji će na šibenskoj rivi biti otvoren u četvrtak, 9. svibnja, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Šibeniku. Okupljenim novinarima na konferenciji su se obratili Jana Gaćina, direktorica sajma ABS i Ivan Soža, voditelj kongresnog programa sajma.

„Prvi put ABS se održava na šibenskoj rivi, a cilj nam je kroz sajam promovirati Šibenik kao atraktivnu nautičku destinaciju i nautički centar Jadrana. Osim ponude novih i rabljenih brodova, brodske opreme i elektronike, na šibenskom sajmu nautike nastupit će i više od 50 renomiranih čarter agenata i agencija iz 15 zemalja, koji će imati priliku vidjeti reprezentativnu ponudu jahti za iznajmljivanje s posadom. ABS će svih dana sajma ponudit i bogat popratni zabavni i koncertni program“, istaknula je Jana Gaćina.

Ovogodišnji Adriatic Boat Show održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, te Ministarstva gospodarstva  dok je pokrovitelj 3. Nautičkog foruma Hrvatska gospodarska komora. Značajnu potporu sajmu također su dali Grad Šibenik, Šibensko – kninska županija, te Lučka uprava Šibensko – kninske županije. Generalni sponzor sajma je Jadranska banka,  Jadransko osiguranje službeno je osiguranje sajma, a Mercedes službeno vozilo.

Sajam će se održati od 9. do 12. svibnja, a bit će otvoren od 11 do 19 sati osim u petak kada kada će raditi  do 21 sata  kako bi se izloženi brodovi mogli razgledati u noćnom ambijentu. Glavni ulaz na sajam je na šibenskoj rivi, kod mula Krka, a cijena ulaznica svih dana sajma je simboličnih 15 kuna. Prijemni ured sajma ABS nalazi se na recepciji  hotela Jadran na rivi, gdje je smješten i Press centar i dio kongresnog programa.

„U sklopu Adriatic Boat Showa bit će održan i 3. Nautički forum, na kojem će se među ostalim raspravljati o tome kako će se ulazak RH u EU odraziti na poslovanje u praksi, što donošenje nove Strategije za razvoj turizma RH znači za razvoj nautičkog turizma u narednih sedam godina, te što sve donose novi projekti i investicije u nautičkom turizmu“,  kazao  je Ivan Soža.

Na ABS-u će premijerno biti predstavljena regatna jedrilica Grand Soleil 39. U petak će biti priređene testne vožnje za novinare i klijente, a za nedjelju je zakazan Match Race tijekom kojega će se na identičnim jedrilicama Grand Soleil 39 nadmetati dvije posade jedriličarskog kluba Val, s tim da će na jednoj biti aktualni pobjednik Uskršnje regate i ponajbolji kormilar krstaša u Hrvatskoj – Branko Iljadica Rapo. Također, u petak, s početkom u 11 sati bit će predstavljen radni katamarana CATamaran PM 1375.

Iz kategorije: Vijesti