Datum objave: 06. Svibanj 2013

Otvorena izložba Diane Klarić:Plan bijega, Australija"

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba fotografija "Plan bijega: Australija“, prerano preminule avanturistice Dijane Klarić, otvorena je večeras u Gradskoj knjižnici „ Juraj Šižgorić“ u Šibeniku o organizaciji Hrvatske udruge putnika, a nazočna je bila i njezina obitelj.

Izložba je nastala tijekom njezinog tromjesečnog putovanja po Australiji, u proljeće 2012. godine. Dijana Klarić putovala je velikim australskim prostranstvima od Melbournea preko Sydneyja do Brisbanea, penjala se na Viktorijanske Alpe i planine Grampians, kupala se na dugim pješčanim plažama otoka North Stradbroke, kampirala s klokanima, prehodala šume Tasmanije... Svoje pustolovine uhvatila je objektivom fotoaparata napravila projekt kojim je htjela poručiti: život je kratak i treba ga iskoristiti najbolje što možemo, penjati se na planine, juriti biciklom, istraživati velike gradove, prepuštati se avanturama... Izložba „Plan bijega“ ujedno je i poruka koju je Dijana ostavila za sobom, jedan od planova kako pobjeći od kolotečine svakodnevice i živjeti život punim plućima.

Izložba će u Gradskoj knjižnici biti otvorena do 25. svibnja, a za trajanja 2. CroatianTravel Festivala koji će s eu Šibeniku održati od 9. do 12. svibnja nit će preseljena na otvoreni prostor.

Iz kategorije: Vijesti