Datum objave: 06. Svibanj 2013

Dr Županović:Šibenik će biti centar zelene industrije i turizma

Diana Ferić
Diana Ferić

„Naš si ponos Šibeniče!“ uzviknuli su danas na kraju prezentacije izbornog programa, držeći se za uzdignute ruke dr. Ante Županović kandidat SDP-a. HNS –a i HSLS –a za gradonačelnika Grada Šibenika i kandidati za njegove zamjenike Franko Vidović i Petar Baranović. Prije toga dr Županović je predstavio listi za Gradsko vijeće koju on također vodi, a na kojoj su i mladi stručni ljudi koji tek ulaze u politiku, uz ostale Joško Šupe. Nataša Cvitan, Orijana Kunčić …..

Prezentacija je organizirana u klubu Azimut, a na njoj je dr Županović detaljno izložio program koji namjerava provesti u naredbom četverogodišnjem mandatu. Naglasak je na programima koji su ušli u Strategiju razvoja Grada Šibenika u kojem je zacrtano da će Šibenik postati centar zelene industrije te da će se razvijati i turistički. U tom cilju priprema se gradnja hotela na Kulinama, ali i, kako je kazao dr. Županović još jednog hotela navodeći o čemu je riječ. Tu je i valorizacija prostora TEF –a, projekt raspršenih hotela, razvoj cestovne infrastrukture u što spadaju rotor na Baldekinu, čvor Meterize te izgradnja prometnice s četiri trake do spoja s autocestom u Dubravi te izgradnja POS – ovi stanova, sportskih dvorana i igrališta. Grad Šibenik će se, istaknuo je dr. Županović, natjecati za sredstva iz EU fondova za uređenje plaža na Jadriji i u Podsolarskom, u planu je osnivanje info centra za socijalne usluge, konačno uređenje multimedijalnog centra za mlade u bivšem kinu Odeo i daljnje razvijanje Šibenika kao grada festivala. Ima namjeru nastaviti i aktivnosti oko osnivanja Sveučilišta, ali smatra da je realno krenuti najprije sa Studijem energetike za što je Grad, kako je kazao, dobio bivšu vojarnu Palacin u kojoj će biti i sveučilišni kampus.

Dr Županović je uvjeren da su on i koalicija koja ga je podržala na proteklim izborima napravili puno i da su promijenili lice Šibenika koji je, kako je kazao, danas ponos svim Šibenčanima koji žive u Šibeniku i izvan njega. Kao gradonačelnik ima namjeru i dalje održavati vezu sa svim Šibenčanima koji ne žive u svom rodnom gradu, ali im je do njega stalo.

Iz kategorije: Vijesti