Datum objave: 06. Svibanj 2013

NP "Krka" potaknuo "eksploziju" kreativnosti djece u izradi eko ukrasa

Diana Ferić
Diana Ferić

Kreativnost i trud polaznika vrtića i nižih razreda osnovnih škola uz potporu  njihovih teta i nastavnika uvijek ponovno iznenade javnost pa je tako bilo i danas, na otvaranju izložbe  eko ukrasa koji su pristigli na natječaj Javne ustanove NP Krka, a izloženi su u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić". Na natječaj su se mogli javiti svi vrtići i učenici nižih razreda osnovnih škola u Šibensko - kninskoj županiji.

Pristiglo je ukupno 37 šarenih, maštovitih i neobičnih radova. Poslali su ih dječji vrtići: Školjka Betina, Građa , Osmijeh Meterize, Vidici, Osmijeh , Kućica, Ljubica, Žižula, Žižula Meterize, Žižula Sitno Donje, Žižula Skradin, Varoš, Radost, Pčelica, Tamaris Vodice , Šibenski tići i Drniš, a od osnovnih škola. Jurja Dalmatinca PO Bilice, Domovinske zahvalnosti Knin, Rogoznica, Katolička Šibenik, Pirovac i Skradin. Natječaj se sastojao u tomu da djeca od otpada izrade različite ukrase. "Naš cilj je educirati djecu da otpad nije smeće i da se može na različite načine reciklirati i razvijati kod njih ekološku svijest. Zaista smo iznenađeni ljepotom ukrasa koji su pristigli na natječaj, a ne samo što su maštoviti i posebno nego se vidi da iza njih stoje sati predanog rada. Svi tu ukrasi bit će is+izloženi u našim ispostava u Županiji", kazala nam je Katja Zupan, voditeljica

Stručno povjerenstvo dodijelit će jednokratne otkupne nagrade za tri najbolja rada u iznosu od 5.000,00 kn, 4.000,00 kn i 3.000,00 kn. No osim članova povjerenstva najljepše ukrase birat će i građani putem Facebook-a NP „Krka“, a pobjednici će biti proglašeni 22. svibnja na Dan biološke raznolikosti.

Iz kategorije: Vijesti