Datum objave: 06. Svibanj 2013

Šibenski volonteri pripremaju se za provođenje referneduma o braku

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od stotinu volontera u Šibensko – kninskoj županiji prikupljat će potpise građana za provođenja referenduma „U ime obitelji“ cilj kojeg je unijeti u Ustav odredbu da je brak samo zajednica muškarca i žene, a ne i istospolna zajednica.Oni su se jučer, radi dogovora, okupili u Katoličkom domu u Šibeniku. Koordinator za provođenje referenduma u Šibensko – kninskoj županiji je Hrvoje Zekanović.

Naime, od 12. do 26. svibnja u čitavoj Hrvatskoj skupljat će se potpisi da se raspiše referendum s pitanjem : "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?"

„Brak, kao trajna i vjerna zajednica žene i muškarca koji se vole, je idealno mjesto za rađanje i odgoj djece. Dijete treba i majku i oca. Brak je dobar i za same bračne drugove jer je u braku puno češća trajna i vjerna ljubav nego u bilo kojoj drugoj životnoj zajednici. Brak i obitelj ujedno predstavljaju preduvjet i temelj uspješnog i zdravog društva. Referendumom bi se osnažila zakonska zaštita braka, djece i obitelji temeljene na braku, te poslala snažna poruka političarima da je većina hrvatskog naroda spremna stati u obranu temeljnih općeljudskih vrijednosti kao što su brak i obitelj. Ova građanska inicijativa dobila je potporu svih većih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj“, kažu šibenski volonteri

Građanska inicijativa U IME OBITELJI okuplja pojedince, obitelji i građanske udruge koje promiču općeljudske vrijednosti te vjerske udruge, zajednice i pokrete – sve one koji smatraju da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Budućnost braka ovisi o razumijevanju građana što je to brak i zašto je važan te zahtijevanju da vladine uredbe podupru, a ne potkopavaju istinski brak.

Iz kategorije: Vijesti