Datum objave: 03. Svibanj 2013

Primoštenski HDZ:Petrinine izjave svjedoče da "gubi tlo pod nogama"

Diana Ferić
Diana Ferić

Previd oko prebivališta svog dojučerašnjeg kandidata dr Maria Jurina zbog čega su morali umjesto njega za načelnika Općine Primošten istaknuti Josipa Gracina, njegovog zamjenika, predsjednik Općinskog odbora HDZ –a Paško Nižić na današnjoj je konferenciji nazvao malih tehničkim problemom. Zbog toga se, kaže, nisu uzbuđivali jer su od početka djelovali kao tim pa im nije toliko važno što je dr Jurin sada umjesto kandidat za načelnika nositelj liste za Općinsko vijeće. „ Napravili smo grešku i mi je priznamo. Mislili smo da kandidat za načelnika mora biti prijavljen najmanje šest mjeseci računajući do dana izbora, a ne do raspisivanja izbora. No mislim da se ništa tragično nije dogodilo. Naši kandidati od početak rade zajedno, a naš je cilj uvesti u Primošten demokratsku proceduru, da se odluke donose u Općinskom vijeću, a da ih načelnik provodi, a ne da, kao do sada, sve bude u rukama jednog čovjeka“.
Nižić se nasmijao na optužbu da su potpise koje su prikupljali za dr Jurina samo prebacili na kandidaturu Josipa Gracina kao i da su dokumentaciju predali tek sinoć u 2. 30 sati.“ Mi smo umjesto 150, koliko je bilo potrebno, prikupili jučer 209 potpisa za Josipa Gaćinu i to nam je bio najmanji problem. Ljudi su se, kada su u čuli što se dogodilo, sami mobilizirali i zvali nas da će dati potporu. A što se tiče probijanja roka mogu vam samo kazati da sam u 2.30 sati bio već u dubokom snu“, objasnio je Nižić pokazujući listu s jučer prikupljenim potpisima. Izjavio je kako se on javno ispričava članovima Općinskog izbornog povjerenstva koji su sinoć, kako tvrdi, bili izloženi maltretiranju članova Petrinine Nezavisne liste pa i prijetnjama da će im baciti „šalicu od kave u glavu“.
Dr Mario Jurin nije želio previše komentirati Petrinine sumnje u njegove specijalizaciji već je samo kazao da su to sulude izjave čovjeka koji gubi tlo pod nogama te je pozvao novinare nek u Općoj bolnici zatraže i fotografiraju svu potrebnu dokumentaciju o njegovom obrazovanju.
Novi kandidat za načelnika Josip Gracinkazao je kako je u tri mandata bio vijećnik u Općinskom vijeću Općine Primošten, da je ostao jedina oporba te je do Petrine dobivao „nemoralne ponude“, ali da nije popustio. Petrinu je prozvao da je obmanuo javnost da bespravni graditelji kod legalizacije ne plaćaju komunalnu naknadu,a kao dokaz pokazao je jedno nedavno ispušteno rješenje.

Iz kategorije: Vijesti