Datum objave: 03. Svibanj 2013

Stipe Petrina dovodi u pitanje zakonitost HDZ -ovih kandidatura u Primoštenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina, ponovni kandidat za načelnika Općine Primošten izravno je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku optužio suca Krešimira Krnića, predsjednika Izbornog povjerenstva Općine Primošten da , kako je kazao, „otvoreno igra za HDZ“ i pokriva nezakonitosti kod prijave njihove liste i kandidata za načelnika, a HDZ da u Primoštenu vodi „prljavu, nezakonitu kampanju“, ali da to mogu jer uživaju nečiju zaštitu.

Dr. Mario Jurin koji je bio najavljen kao HDZ –ov kandidat za načelnika, kao što je poznato morao je odustati od kandidature jer ne ispunjava zakonsku odredbu koja propisuje da mora biti prijavljen u mjestu gdje s kandidira najmanje 6 mjeseci, a on je prijavljen pet i pol mjeseci. Tako je HDZ jučer umjesto njegove predao kandidaturu Josipa Gracina Stipe Petrina je ustvrdio kako je to napravljeno nezakonito, da su sve što je trebalo donijeli tek u 2,3o sati iako je rok bio do pola noći te da su samo potpise koje su skupljali za dr Jurina „prebacili“ na kandidaturu Josipa Gaćine te je zaključio da bi im predsjednik Izbornog povjerenstva, uzeo i, kako je kazao, praznu listu bez potpisa. Dodao je i kako je HDZ unaprijed  dogovorio s Policijskom upravom šibensko - kninskom da dr Jurinu izdaju lažnu potrdu o datumu prijave, ali da su ih oni perduhitrili jer su tzažili podatke o Zagtebačke policijske uprave jer je dr, Jurin bio prijavljen u Zagrebu.
„ HDZ je pompozno najavljivao dr Jurina ka obrazovanog kandidata koji će se suprotstaviti neukom Petrini ,a on na kraju nije ispao ni pametan i savjestan kada mu se dogodio takav grubi previd“, istaknuo je Petrina.

Predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva  Krešimira Krnića prozvao je za niz nezakonitosti koje je, kako je ustvrdio počeo na izborima na EU parlament kada je, tvrdi Petrina, kod sebe zadržao popise birača na kojima je zaokruženo tko je glasovao pa do navodno odbijanja prihvaćanja kandidacijskih lista Nezavisne liste Stipe Petrine, „gledanja „ kroz prste“ HDZ – u ali i HNS- u i HSU – u. Istaknuo je i kako su se žalili Županijskom izbornom povjerenstvu. ali da nisu dobili odgovor koji je treba stiću najkasnije za 48 sati.

Doveo je u pitanje i valjanost specijalizacije i subspecijalizacije dr Mara Jurina koji je internist, endokrinolog i dijabetolog te je pozvao novinare da zatraže uvid u njegove diplome i da će ostati zapanjeni.

Nezavisna lista Stipe Petrine izlazi još na izbore i za načelnika i za Općinsko vijeće u Pirovcu i Tribunju, te s listama za Županijsku skupštinu i Gradsko vijeće Grada Šibenika. Njihovi članovi sa svojim samostalnim listama izlaze u općinama Murter., Tisno i Bilice. Iris Ukić Kotarac najavila je danas kako će vijećnici te liste u Gradskom vijeću Grada Šibenika odmah predložiti ukidanje vijećničkih naknada na temelju čega bi s godišnje oslobodilo 900 000 kuna i uložilo u potpore poduzetnicima za koje spremaju još neke interventne mjere.

Iz kategorije: Vijesti