Datum objave: 02. Svibanj 2013

NP "Krka" uključio se u nacionalnu ekološku akciju za čišći okoliš

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ uključila se u veliku ekoakciju, nacionalni projekt ekološkog karaktera u organizaciji dnevne novina 24sata i glavnog partnera VIPnet-a pa će 4. svibnja biti  uklonjena tri divlja odlagališta otpada - na Brnjici i Nos Kaliku te u Drnovcima koja se nalaze u blizini tog nacionalnog parka. U akciji sudjeluju samo volonteri pa iz Uprave NP "Krka" pozivaju i lokalno stanovništvo da im se pridruže.

Građani su, u sklopu te akcije, bili bili pozvani da od 11. veljače  nominiraju lokacije za koje smatraju da su ekološki ugrožene pa ih je potrebno očistiti. Kriterij odabira su veličina i površina lokacije, vrsta otpada i pristupačnost terena. U suradnji s partnerima i s ekološkim stručnjacima, 24sata  je odabrao  dvanaest lokacija, šest primorskih i šest kontinentalnih, koje će biti sanirane tijekom 2013. Akciju čišćenja provest će volonteri.

Cilj ekoakcije je pridonijeti zaštiti i očuvanju prirode i okoliša kroz promicanje standarda zaštite okoliša i važnosti očuvanja prirodnih dobara Republike Hrvatske.
Osim saniranja samih lokacija naglašava se važnost podizanja svijesti građana Republike o važnosti očuvanja i zaštite okoliša i prirode, kako bi počeli mijenjati svoje navike i razmišljali o održivom razvoju i odgovornom gospodarenju prirodom.

Iz kategorije: Vijesti