Datum objave: 02. Svibanj 2013

Najmanje 11 lista u utrci za Gradsko vijeće Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Gužva će biti na izborima za Gradsko vijeće Grada Šibenika za koje se danas do ponoći moraju predati kandidacijske liste, kao i kandidati za izbor gradonačelnika.

U utrci su zajednička lista SDP,HNS, HSLS ; zajednička lista HDZ, HSS, HČSP i HSP dr. Ante Starčevi. HSP se brzo snašao, nakon razlaza s Goranom Grguričinom, koji im je treba biti i kandidat za gradonačelnika i nositelj liste za Gradsko vijeće pa je već, i to prvi, predao svoju kandidacijsku listu koju nosi Jurica Burazer,a on im je i kandidat za gradonačelnika. No na izbore sa svojom listom izlazi i Goran Grguričin, kao nezavisni kandidat. Tu je i lista Šibenskog građanskog foruma i Ivana Grubišića, lista udruge LOZA, samostalna lista Hrvatske stranke umirovljenika, lista Hrvatskih laburista. Sa svojom listom na izbore izlazi i Ante Gašperov Čaće, sa listom koju nosi dr Blaće u utrku u Šibeniku ulazi i Stipe Petrina, a u posljednji čas se formirala i lista poduzetnika koju nosi Ivan Ninić.

Na prošlim izborima za Gradsko vijeće Grada Šibenika mandate su dobile sve liste koje su izašle na izbore što ovog puta sigurno neće biti slučaj. Takva raspršenost u svakom slučaju ide u prilog velikim strankama i koalicijama koje će, po svemu sudeći osvojiti najviše glasova birača, pa će im pripasti i glasovi onih koji budu glasali za liste koje neće prijeći prag.

Iz kategorije: Vijesti