Datum objave: 01. Svibanj 2013

Na Slapovima danas oko 15 000 ljudi:Razgrabljene porcije besplatnog fažola

Diana Ferić
Diana Ferić

Razgrabljeno je bilo u manje od pola sata tisuću i pol porcija fažola  koje su  danas na Slapovima Krke građanima besplatno dijelili  čelni ljudi Šibensko - kninske županije, Grada Šibenika  i gradonačelnik Grada Skradina Nediljko Dujić.

Kao da su doslovno "ispali iz gladi" posjetitelji su se bez  reda, stvarajući nesnosnu gužvu grabili ponuđene porcije, ali su se i župan Gora Pauk i dožupani Zoran Smolić i Željko Šimunac te gradonačelnika Šibenika dr. Ante Županović, njegovi zamjenici  Petar Baranović i  Franko Vidović dobro nosili s  tom gužvom i navalom građana. Surađujući uspjeli su ih sve  nahrani. Na novinarsko  pitanje  znači li ta navala građana na besplatni grah da ih je većina ipak gladna  župan Pauk i gradonačelnik Županović kazali su da ne vjeruju da je situacija takva već im se prije čini da je riječ o tradiciji  uživanja   na Krki uz što ide i besplatni  fažol.

Župan Pauk je kazao kako županija daje sve od sebe kako bi se otvorilo što više radnih mjesta i da mu se čini da su na dobrom putu, ali da će  tome svoj sud kazati građani na predstojećim lokalnim izborima. Gradonačelnik Županović je istaknuo kako  je  otvaranje radnih mjesta  jedan od prioriteta gradske vlasti  te da su u tome uspješno o čemu svjedoči Poduzetnička zona  Podi koja s e i dalje širi i gradi se novih desetak proizvodnih pogona.

Kao što se i očekivalo, besplatni ulaz u NP Krku doveo je na prvosvibanjsku proslavu tisuće i tisuća Šibenčana  i drugih žitelja Šibensko - kninske županije. Neki su, kako su nam kazali, prvi put došli na Slapove Krke nakon 30 godina. Bilo je i puno Splićana koji također prvog svibnja  tradicionalno pohode NP "Krku".

Atmosferu je da dalmatinskim  pjesmama upotpunio band Bepa Matešića koji je posebno razgalio saborskog zastupnika i predsjednika Županijskog odbora HDZ -a Antu Kulušić pa im je dao 200 kuna da otpjevaju za dušu svih "Da te mogu pismom zvati". Prema procjenama Skradinski buk danas će posjetiti oko 15 000 građana. Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima jutros je posjetiteljima Skradinskog buka dijelio karanfile, simbol  Međunarodnog praznika rada.

Iz kategorije: Vijesti