Datum objave: 29. Travanj 2013

2.Hrvatski festival putnika bit će održan od 9. do 12. svibnja u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnji, 2. Hrvatski  festival putnika bit će održan u Šibeniku od 9. do 12. svibnja, a programom je predviđeno niz predavanja o različitim putovanjima poznatih i manje poznatih  svjetskih putnika. Tako će Festival otvoriti predavanje "Šibenčani po svitu" na kojem će o svim putovanjima govoriti Ivo Mikuličin, Maja Klarić, Goran Šubašić i Marica Mihaljević.

Hrvoje Jurić će promovirati knjigu Marijanov put i najaviti putovanje biciklom na Norkapp. O svojim putovanjima po atraktivnim lokacijama u svijetu pričat će i Marko Kovač, Jasen Boko, Dvina Meler, Miro Aščić, Stipe Božić, Robert Knjaz, Domagoj Jakopović Ribafish, Stipe Božić i mnogi drugi, a bit će predstavljen i rad volonterki udruge " Kolajna ljubavi" koja vodi sirotište u Tanzaniji. Sve to bit će "začinjeno" i koncertima pa će tako u sklopu Festivala nastupiti grupa Sane, Let3 i Balkans' HI FI.

Organizator Hrvatskog festivala putnika je Hrvatski klub putnika koji je kao i Festival utemeljio mladi Šibenčanin Nikola Baraka, a u međuvremeno je taj klub počeo djelovati u svih većim gradovima u Hrvatskoj. "Sve je započelo s idejom jednog mladića iz Šibenika, Nikole Barake, koji je svoju ljubav prema putovanjima htio podijeliti sa svima te pokazati koliko su putovanja važna za naš osobni razvoj i bolje razumijevanje svijeta oko nas", kažu u Hrvatskom klubu putnika.

FOTO: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti