Datum objave: 29. Travanj 2013

Šibenčani došli na svoje:Besplatan ulaz na Slapove Krke 1. svibnja!

Diana Ferić
Diana Ferić

Besplatan ulaz u Nacionalni park „Krka“ imat će prvog svibnja svi stanovnici Šibensko – kninske županije, kako su priopćili iz Uprave tog NP. Dovoljno je samo da na ulazu predoče osobnu iskaznicu. Ta će vijest sigurno mnoge obradovati jer su  prijašnjih godina i javno negodovalo zbog naplate ulaznica građanima Šibenika, a bivši ravnatelj Željko Bulat  to je opravdavao željom da se kontrolira broj posjetitelja kako ne bi bili ugroženi temeljni fenomeni.

Ostali građani Republike Hrvatske plati će ulaznicu od simboličnih 20 kn po osobi dok je za djecu do 14 godina ulaz besplatan. Građani Šibenika do Skradinskog buka 1. svibnja mogu i besplatno autobusom, u organizaciji Grada Šibenika, Autobusi će Šibenika polaziti u 10, 11 i 12 sati, a povratak s Krke je u 17, 18 i 19 sati. Šibenčani tradicionalno prvog svibnja posjećuju Skradinski buk pa su im Grad Šibenika i Uprava NP „Krka“ omogućili da sve imaju besplatno.

Besplatan će biti i grah koji će na Slapovima Krke 1. svibnja u podne dijeliti čelni ljudi Šibensko – kninske županije o Grada Šibenika .

Istog dana tradicionalno će slaviti i na gradskom kupalištu Jadrija gdje će posjetitelji također dobiti besplatne porcije graha. Autobusni prijevoz na Jadriju bit će besplatan, a poslijepodne i uvečer bit će organiziran i glazbeni program za što su se pobrinuli Gradska četvrt Jadrija i TZ Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti