Datum objave: 29. Travanj 2013

Ne propustite večeras glazbeni spektakl" Zlo varivo" u Kazalištu

Diana Ferić
Diana Ferić

Glazbeni spektakl - mjuzikl za djecu "Zlo varivo" izvest će večeras u šibenskom kazalištu  šibenska Plesna udruga Sjene u povodu obilježavanja Međunarodnog dana plesa.

U predstavi sudjeluje  45 plesača, većinom  djevojčica u dobi od 9 do 14 godina  i tri odrasle plesačice u ulozi vještice Elfabe ( Lucija Žaja) , Alise ( Tea Junaković) i Grete (Mirna Mihelčić). 
Umjetnički tim koji je stvarao predstavu, već je niz godina povezan zajedničkim projektima. To su na prvom mjestu Zorana Mihelčić, koreografinja  i voditeljica ansambla, potom SanjaVrančić, zadužena za glazbu i režiju predstave, Sara Lovrić i Branko Lovrić Caparin, koji su osmislili kostime i scenografiju, Joško Bakula kao oblikovatelj svjetla i, prvi put u suradnji sa Sjenama, Ivana Rupić, koja je svojim maštovitim video uratcima obogatila ovu predstavu.

Gledatelji će uživati u priči o dvije male vještice, ispričanoj plesom i pjesmom. Alisu i  Gretu, djevojčice koje je  u djetinjstvu  spojilo  prijateljstvo,  razdvojila   je  zavist, ljubomora  i ljutnja  zbog  različitosti,  koja  na žalost i među djecom  postoji. Djeca je ne znaju odmah prepoznati , još teže prebroditi, ali ova će im priča u tome pomoći. Taj dječji mjuzikl počinje u 20 sati.

Plesna udruga SJENE, djeluje već 13-tu godinu i okuplja veliki broj djece i  mladih plesača u dobi od 5 do 25 godina.  Zahvaljujući toj plesnoj udruzi  Šibenik se već godinama pridružuje svim većim centrima u Hrvatskoj i Europi  svečanim obilježavanjem Međunarodnog dana plesa.

Iz kategorije: Vijesti