Datum objave: 27. Travanj 2013

Tona pseće i mačje hrane prikupljena u akciji ZOO CITY u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Rekordnu donaciju pseće hrane koja iznosi jednu tonu, prikupljenu dijelom u humanitarnoj akciji, uručio je danas  ZOO CITY, nacionalni lanac trgovina s proizvodima za kućne ljubimce Šibenskoj  druzi mladih koja na šibenskom području  brine o napuštenim životinjama. 

Od toga su Šibenčani, u trotjednoj akciji donirali 200 kilograma pseće i mačje hrane, ostavljajući poslastice i konzerve u posebnoj košari u trgovini, dok je  tvrtka  ZOO CITY donirala 800 kg hrane. Akcija se proovodila i preko Facebook -a. Kujica Bo uz pomoć objave na ZOO CITY Facebook profilu dobila je novi dom u Zadru i novu odgovornu vlasnicu. Apelu za odgovorno ponašanje pridružila se i Šibenčanka Antonija Blaće.
 
Donacija je predstavnicima navedene Udruge dodijeljena u šibenskoj poslovnici u trgovačkom centru Dalmare, u prisutnosti  mnogih šibenskih vlasnika kućnih ljubimaca te napuštenih pasa, štićenika Udruge koji traže dom.
“Zahvaljujemo ZOO CITYju koji je pokazao veliku društvenu odgovornost prema problemu napuštenih životinja u Dalmaciji. Osim Šibeniku, i drugim gradovima je potrebna pomoć, tako hrana uskoro putuje prema Društvu za zaštita životinja Dubrovnik koji skrbe za 400 pasa i 200-njak mačaka, a nemaju nikakvih sredstava ni podršku. U Šibeniku ima mnogo ljubitelja životinja, a sada napokon imamo priliku organizirano djelovati", kazala je Maja Šintić, predstavnica Udruge ŠUM.
ZOO CITY će, kao najrašireniji hrvatski lanac trgovina za kućne ljubimce, nastaviti svoj humanitaran rad i zalaganje za odgovorno ponašanje prema životinjama diljem zemlje.(adv)
 

Iz kategorije: Vijesti