Datum objave: 27. Travanj 2013

Vodički dragovoljci domovinskog rata rade na promicanju zdravog života i sporta

Diana Ferić
Diana Ferić

Sportsko – rekreativni park na nekada zapuštenoj livadi uz takozvani bijelu plažu u Vodicama otvoren je danas, a uređen je zahvaljujući vodičkoj Udruzi hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata koji ističu kako žele svojim radom i idejama pridonijeti ljepšim Vodicama.

Grad Vodice ustupio im je zemljište za taj projekt i nabavio opremu za rekreaciju, a vodički dragovoljci domovinskog rata su se obvezali da će taj park održavati. To je prvi u nizu projekata koji pripremaju. U toku je uređenje dva sportska igrališta za odbojku i mali nogomet na pijesku i trim staze, a uredit će i šahovsko polje veličine 4 četvorna metra s velikim šahovskim figurama. kod vile Marijana u Vodicama. Po riječima predsjednika te udruge Daniela Lasana Zorobabela riječ je projektu „Sport i zdrav život“ na kojem surađuju s Gradom. „ Naša je želja da svojim radom i idejama pomognemo da se u Vodicama uredi što više javnih površina i da se unaprijedi kultura života u našem gradu. To radimo isključivo radi općeg dobra i interesa naših građana i kao udruga u tome nemamo nikakvu materijalnu korist“, istaknuo je. Branka Juričev Martinčev je na otvaranju tog sportsko – rekreativnog parka istaknula kako je to još dokaz privrženosti dragovoljaca domovinskog rata koju su pokazali, kako je kazala, u ratu nesebično braneći Hrvatsku, a danas je žele graditi kao civiliziranu državu. Napomenula je i kako vjeruje da će se i ostale udruge u Gradu Vodicama povesti za primjerom UHBDDR –a i predložiti i provesti programe u suradnji s gradskom upravo radi razvoja Vodica.

U tom gradu djeluje gotovo 60 sportskih . kulturnih i drugih udruga za koje je iz gradskog proračuna ove godine izdvojeno oko 5 milijuna kuna

Iz kategorije: Vijesti